Slađan Janjanin, bokser iz Prijedora boriće se 18. marta u Istanbulu protiv Gruzijca Davida Tlašadzea.

Janjanin, koji ima skor od 20 pobjeda i jednog poraza, u Istanbulu brani titulu Interkontinentalnog šampiona u WBF verziji, srednja kategorija do 72,5 kg, a meč se boksuje u deset rundi.

Prijedorski bokser boravio je osam dana na pripremama u Štutgartu, gde je trenirao kao sparing partner Kasimu Gašiju, evropskom šampionu u velter kategoriji.

Nakon toga je treninge nastavio u Španiji, u kampu svog trenera Antonia Postiga u blizini Malage, i uvjeren je da nakon meča sa gruzijskim bokserom, počinje njegov pohod na svjetsku titulu.

-Nikad u karijeri se nisam osjećao bolje i sa većim nestrpljenjem nisam čekao novi meč. Vrijedno treniram, radim sa iskusnim stručnjacima. Svaki dan podižem formu i uvjeren sam da moja pobjeda u Turskoj neće doći u pitanje. Nakon toga trebao bi biti spreman da napadnem svjetsku titulu u WBC ili WBA kategoriji, najvjerovatnije u Engleskoj ili Americi, ali o tome kad taj meč bude dogovoren. Trenutno je glavni cilj odbrana titule i pobjeda u Turskoj, ali sam siguran da moje vrijeme u svjetskom i evropskom boksu tek dolazi – kaže Janjanin.

EuroBlic