prijedor-mladost-prijateljska (1)Rukometaši Prijedora i u drugom prijateljskom odmjeravanju snaga, u okviru priprema za prvenstvo Premijer lige BiH, protiv prvoligaša Republike Srpske, banjalučke Mladosti, ostvarili su pobjedu, ovoga puta rezultatom 34:23(16:13).

Za razliku od subotnjeg megdana, takođe u sportskoj dvorani „Mladost“ u gradu na Sani, (48:35) akcenat je više bačen na igru odbrane, iako je po riječima trenera Bojana Unčanina još mnogo toga ostalo da se „dorađuje“ u igri njegovih izabranika.

-Prije svega puno je novih igrača i biće potrebno vremena da se uigraju. Zadovoljan sam njihovim odnosom na treninzima, a najvažnije je da su svi zdravi, izuzimajući Sandra Popovića, koji je povrijeđen u prvom duelu sa Banjalučanima – naglasio je Unčanin.

Strijelci za domaće protiv Mladosti bili su: Gavrić-šest golova, Kragulj-pet, Dejan Unčanin i Daničić po četiri, Blagojević, Radaković i Janković po tri, Mirković i Bojić po dva, te Savić i Kaurin sa po jednim pogotkom.

prijedor-mladost-prijateljska (2)Mnogo teži ispiti očekuju prijedorske rukometaše, s obzirom da će u dva navrata provjeriti formu sa ekipom Nexe, šestostrukim uzastopnim vicešampionom Hrvatske, i trostrukim polufinalistom Kupa susjedne zemlje, a vrijedi napomenuti da je klub iz Našica u SEHA Regionalnoj ligi zauzimao u sezoni 2011/2012 peto mjesto, pretprošle sedmo, a prošlu u ovom takmičenju okončao na šestom mjestu.

Prvu utakmicu Prijedor i Nexe odigraće u petak u 19 časova, a drugu u subotu u 12 časova.

N.Đerić/A.Drakulić