nova-boracka-zgrada-podijeljeno-39-kljuceva-1Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović i predsjednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić uručili su danas ključeve 39 stanova porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

Nova boračka zgrada nalazi se u naselju Pećani i ima ukupno 41 stan ali dva još uvijek nisu dobila nove stanare.

Ključevi su uručeni u prostorijama Zavoda za izgradnju grada Prijedora nakon čega su gradonačelnik Đaković i ministar Savanović simbolično presjekli vrpcu na ulazu u novu zgradu te su je i obišli zajedno sa budućim stanarima.

Kako je danas potvrđeno novinarima, u program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije u gradu na Sani Vlada RS je uložila 9,7 miliona KM, a sam grad Prijedor 1,4 miliona KM.

Ukupno su zbrinuta 664 korisnika, njih 200 je dobilo stambene jedinice, a 464 korisnika su dobila nepovratna novčana sredstava.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

nova-boracka-zgrada-podijeljeno-39-kljuceva-2 nova-boracka-zgrada-podijeljeno-39-kljuceva-3 nova-boracka-zgrada-podijeljeno-39-kljuceva-4 nova-boracka-zgrada-podijeljeno-39-kljuceva-5 nova-boracka-zgrada-podijeljeno-39-kljuceva-6 nova-boracka-zgrada-podijeljeno-39-kljuceva-7 nova-boracka-zgrada-podijeljeno-39-kljuceva-8 nova-boracka-zgrada-podijeljeno-39-kljuceva-9 nova-boracka-zgrada-podijeljeno-39-kljuceva-10 nova-boracka-zgrada-podijeljeno-39-kljuceva-11 nova-boracka-zgrada-podijeljeno-39-kljuceva-12