prijedorgradorg-prijem-kod-gradonacelnika-dan-rs-1Povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je prijem za predstavnike Boračke organizacije Prijedor, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila te Organizacije rezervnih vojnih starješina i Udruženja logoraša.

Đaković je rekao da je tradicionalni prijem za udruženja proistekla iz Otadžbinskog rata prilika da se prisjete nekadašnjih vremena, da porazgovaraju o pitanjima koja se tiču ove populacije, ali i da jedni drugima čestitaju 9. januar.

-Gradska uprava i ove organizacije imaju korektan odnos. Cijenim da će saradnja biti nastavljena i dalje. Borcima i porodicama poginulih boraca čestitam sve praznike, a posebno Dan Republike – poručio je Đaković.

prijedorgradorg-prijem-kod-gradonacelnika-dan-rs-2Čestitkama se pridružio predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević.

– Ovo je rođendan Republike Srpske, u koju je živote ugradilo 23.000 srpskih sinova. Boračka organizacija Prijedor će Dan Republike slaviti dok god postoji jedan Srbin na ovim prostorima – kategoričan je Predojević.

Nakon prijema u Gradskoj upravi, okupljene delegacije položile su vijenac kod spomen-obilježja “Za krst časni”, posvećen poginulim borcima Vojske RS. Potom je uslijedilo druženje u prostorijama Boračke organizacije grada Prijedora.

Tekst/video – RTV Prijedor
Foto – prijedorgrad.org

prijedorgradorg-prijem-kod-gradonacelnika-dan-rs-3 prijedorgradorg-prijem-kod-gradonacelnika-dan-rs-4 prijedorgradorg-prijem-kod-gradonacelnika-dan-rs-5