druzenje-penzionera-tvornice-mira-1Protekle subote Tvornica keksa “Mira” a.d. Prijedor, članica “Kraš” grupe, organizovala je tradicionalno druženje penzionera “najslađe” prijedorske fabrike.

U današnje vrijeme ovo je jedan od rijetkih svijetlih primjera poštovanja nekog preduzeća prema svojim bivšim radnicima.

Oko 400 nekadašnjih radnika “Mire” okupilo se u restoranu preduzeća gdje je za njih priređen svečani ručak a na poklon su dobili i slatki paket proizvoda koje su i sami nekada pravili.

Bila je ovo lijepa prilika da se zajedno druže nekadašnje radne kolege a nisu izostale ni suze radosnice i srdačni pozdravi.

Okupljanju penzionera „Mire“ prisustvovalo je i rukovodstvo ovog preduzeća na čelu sa direktoricom Maricom Vidaković.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

druzenje-penzionera-tvornice-mira-2 druzenje-penzionera-tvornice-mira-3 druzenje-penzionera-tvornice-mira-4 druzenje-penzionera-tvornice-mira-5 druzenje-penzionera-tvornice-mira-6 druzenje-penzionera-tvornice-mira-7 druzenje-penzionera-tvornice-mira-8 druzenje-penzionera-tvornice-mira-9 druzenje-penzionera-tvornice-mira-10 druzenje-penzionera-tvornice-mira-11 druzenje-penzionera-tvornice-mira-12 druzenje-penzionera-tvornice-mira-13 druzenje-penzionera-tvornice-mira-14 druzenje-penzionera-tvornice-mira-15