obuka-zavod-za-zaposljavanje-prijedor-1U Prijedoru je završena dvodnevna Uvodna obuka za biroe filijale Prijedor, a koju su realizovale interne trenerice Sandra Kovačević i Nikolina Lukić.

U obuci je učestvovalo 20 učesnika prvi dan, te 15 drugi dan (šefovi biroa i savjetodavci) te su svi uspješno položili pismeni test nakon kojeg su certificirani.

Za razliku od prethodnih filijala, zaposlenici filijale Prijedor su kroz učešće u ranijim međunarodnim projektima stekli teorijska znanja o savjetovanju, intervjuima međutim ne i u praksi, odnosno nakon tih obuka nije se desila značajna promjena.

obuka-zavod-za-zaposljavanje-prijedor-4Stoga je sad prilika da se sa novim menadžmentom Zavoda za zapošljavanje RS krene i sa promjenom na terenu, a da radnici Zavoda budu nosioci promjena.

Unatoč velikim problemima u nedostatku aktivnih poslodavaca te opštem neprihvatanju novih tokova poslovanja, Zavod treba biti institucija koja će biti pokretač promjena i na lokalnom nivou, jer adekvatnim posredovanjem i sredstvima aktivnih mjera mogu pomoći najugroženijim kategorijama na tržištu rada.

U prethodna dva mjeseca, vikendima su održane obuke za filijale Bijeljina, Banja Luka i Trebinje dok će se za vikend 17. -18. decembar održati Uvodna obuka za Filijale Istočno Sarajevo i Doboj.

yep.ba

obuka-zavod-za-zaposljavanje-prijedor-2 obuka-zavod-za-zaposljavanje-prijedor-3