modrica-omarskaFudbaleri Omarske poraženi su u Modriči sa 2-1 u prvom kolu ovogodišnjeg prvenstva u Drugoj ligi RS grupa Zapad, ali su izabranici trenera Vulete pokazanom igrom zaslužili barem remi.

S obzirom da se u fudbalu bodovi osvajaju postizanjem više golova, što juče Omarskoj nije polazilo „za nogom“, gosti se iz Modriče vraćaju bez ijednog boda.

Nekadašnji prvak Premijer lige, ekipa Modriče, u drugoligaškoj konkurenciji nastupa sa podmlađenom ekipom u odnosu na prethodne sezone pa su gosti u tome vidjeli svoju priliku za osvajanje bodova.

Fudbaleri Omarske puni samopouzdanja i „željni“ bodova stigli su na ovo gostovanje a jedini hendikep predstavljala je činjenica da ponajbolji igrač Jaćimović nije imao snage za cijeli susret zbog nedavne bolesti, pa je meč počeo na klupi

Gosti su od početka stvarali šanse, ali Hrvaćanin i Darko Romanić nisu dobro šutirali iz povoljnih situacija, tako da je Tripić lako „krotio“ njihove udarce.

Igrala se 16. minuta kada su domaći poveli. Nakon jedne bezopasne situacije u šesnaestercu gostiju, došlo je do nesporazuma između golmana Jokića i Anđića, što je iskoristio Prljeta i ušetao se sa loptom u gol.

Posljednjih 15 minuta prvog dijela Omarska je bila bolji rival i konstantno je napadala.

U 30 minuti opasno je zaprijetio Malešević nakon kornera. Pet minuta kasnije sporna situacija, kada je sudija ostao „nijem“ nakon prekršaja nad Kreceljom u šesnaestercu domaćih.

Igrala se 37. minuta kada su Krecelj i Hrvaćanin odigrali „filigransku“ akciju u kaznenom prostoru domaćih, koju je završio Krecelj golom sa pet metara a Tripić je ovaj put bio nemoćan.

Četiri minute kasnije Krecelj je bio u još boljoj situaciji, ali je ovog puta golman domaćih bio uspješniji pa se na odmor otišlo sa rezultatom 1-1.

U drugo poluvrijeme obje ekipe su ušle sa željom da dođu do sva tri boda, ali je Omarska bila opasnija.

Sporna situacija u 50. minuti kada i domaći traže penal jer je lopta pogodila Maleševića u ruku, ali je sudija pokazao da se igra nastavi. U 54. minuti Krecelj je ponovo sam pred Tripićem, ali je šutirao zamalo pored lijeve stative.

Dvije minute kasnije igrači Modriče odigravaju lijepu akciju, ubacuju loptu u šesnaesterac gostiju pravo na nogu Prljeti, koji postiže i drugi gol za radost domaćih navijača i igrača.

Nakon tog gola, Omarska je pokušavala izjednačiti, a domaćin se branio i odugovlačio igru. Radio je to dosta uspješno, posebno jer oko terena uopšte nije bilo dodavača lopti. U toj igri nije bilo mnogo šansi.

U posljednjim trenucima meča, nakon jednog „karambola“ pred Tripićem, lopta se u petercu odbila do Panića, koji ipak nije uspio da je kroz „šumu“ nogu pošalje u mrežu.

Sve u svemu, domaćin je imao više sreće i osvojio je prva tri boda u ovogodišnjem šampionatu Druge lige RS grupa zapad.

Na kraju, treba istaći veoma korektnu i fer igru i doček ekipe Modriče.

Modriča – Omarska 2-1
Stadion „Dr Milan Jelić“ Modriča
Sudija: Tadić Milan (Doboj)
Strijelci: 1-0 Prljeta R. (16), 1-1 Krecelj (35), 2-1 Prljeta R. (56)

Modriča:
Tripić, Bojić, Perić, Karamanović, Koprivica, Demonjić, Prljeta N. (Bajramović), Radić (Sarkić Lj.), Prljeta R., Lukić, Đokić (Sarkić S.)

Omarska:
Jokić, Nišević Nemanja, Romanić Bojan, Malešević, Anđić, Romanić Dejan, Grahovac, Romanić Darko, Panić, Krecelj, Hrvaćanin (Jaćimović)

Tekst i foto: FK Omarska i Aleksandar Drakulić