kk-hunters-10-godina-1Već po tradiciji, na sebi svojstven originalan način, Košarkaški klub „Hunters“ iz Prijedora, uz slikanje većine svojih članova, prigodnu zakusku za prijatelje ovog sportskog kolektiva i neizbježnim tortama obilježio je svoj deseti rođendan u „Lastinoj“ hali u gradu na Sani.

Moto mu je od početka djelovanja bio „Rezultat u finkciji igrača, a ne igrač u funkciji rezultata“.

-Postoje „cipiripi“ selekcija, zatim, predpioniri u dvije grupe, pioniri i kadeti. Imamo „Školicu sporta“ polaznika nedoraslih još za treniranje košarke, djece od četiri do šest godina i rade u našem Fitness centru, u vlasništvu kluba sa površinom od 240 kvadratnih metara. Pioniri 2003. i 2004.godište su se plasirali u „Super ligu“ koja će se igrati na nivou Banjalučke regije i to je najveći uspjeh prijedorskog sporta za ovaj uzrast. Od šest ekipa dvije prvoplasirane izboriće pravo učešća na „fajnal-foru“ u borbi za prvaka Republike Srpske – naglasio je diplomirani trener košarke i koordinator rada u KK „Hunters“ Siniša Šolaja.

kk-hunters-10-godina-2Predpionire u okviru takmičenja u „mini-basketu“ očekuje učešće u „Grawe“ ligi, a 17. i 18.decembra biće domaćini turnira u tom takmičenju.

Tako se na najbolji način manifestuje saradnja šest klubova, uz njihov grad i iz Banjaluke, Aleksandrovca, Novog Grada i Bijeljine.

„Huntersi“ su i ranije mnogo činili na popularizaciji „kraljice igara“.

-Do sada su ostvareni brojni kontakti sa klubovima iz zemlje i inostranstva, a druženja i turniri su organizovani sa prijateljima iz Novog Sada, Inđije i Beograda (Srbija), Đevđelije i Strumice (BJR Makedonija), Zagreba, Siska i Nove Gradiške (Hrvatska), Vroclava (Poljska) i drugih. Nekoliko sezona smo učestvovali u seniorskim nadmetanjima na nivou regije. Ekipa je bila sastavljena isključivo od juniora, kao i nekoliko starijih igrača isključivo iz Prijedora. Klub je aktivan u organizaciji i učešću u drugim aktivnostima, poput „streetball-a“, u samostalnoj oranizaciji četiri godine, humanitarnim i volonterskiim akcijama članova (pomoć stanovništvu u vrijeme poplava 2014.godine), sakupljanju priloga za ugrožene i bolesne i u raznim drugim sportskim manifestacijama, zajedno sa sponzotima i prijateljima – istakao je Šolaja.

kk-hunters-10-godina-3Iako glavni cilj u radu sa mladima nisu bili kolektivni rezultat i titule, već pravilan razvoj igrača, uz poštovanje bioloških i stručnih postulata, tokom deset godina bilo je i uspjeha za poštovanje.

S ponosom „Hantersovci“ ističu svoje zapažene rezultate u ligama KS Republike Srpske PKO Banjaluka kao i činjenicu da su ostvarili najveće domete u košarkaškom sportu Prijedora za mlađe uzraste.

-Djevojčice 1996/97 godište osvojile su treće mjesto na finalnom turniru za prvaka RS, a dječaci istih generacija šesto mjesto u Premijer ligi BiH za juniore. Prvo mjesto osvajali su kadeti na međunarodnom turniru u Novom Gradu 2008. i Sportskim igrama mladih BiH 2012., pioniri na Proljećnom turniru u Kozarskoj Dubici 2015. i ove godine na međunarodnom turniru u Novoj Topoli. Drugo mjesto zauzeli su na međunarodnim turnirima, pioniri u Inđiji 2009., kadeti i kadetkinje u Đevđeliji 2011., kadeti na Ljetnjem turniru u Novoj Topoli 2012. i mlađi kadeti na ovogodišnjem turniru u Novom Gradu, dok je treće mjesto pripalo na Novogodišnjem turniru u Inđiji 2007. i juniorima na međunarodnim turnirima koje smo organizovali 2008. i 2011.godine – nastavio je Šolaja.

kk-hunters-10-godina-4Pored košarkašica i košarkaša do 17 godina starosti koji redovno treniraju tri do sedam puta tokom sedmice u sportskoj dvorani „Mladost“, ali i salama tri osnovne škole (OŠ „Desanka Maksimović“, OŠ „Petar Kočić“ i OŠ „Branko Ćopić“) u Fitnes centru je i oko 80 članova starosti do 45 godina u okviru fitnes programa.

-Za adekvatan rad na vrhunskom nivou potrebni su idealni uslovi za trenažni proces i njegovo organizovanje po najsavremenijim metodama. U savremenom sportu svestranost je najcjenjenija, a da bi do nje došli potrebno je dugoročno planiranje i individualno, kasnije i kolektivno, učenje i usavršavanje, ne samo košarkaških nego i srodnih vještina. Naša vizija je da „Hunters“ postane regionalni lider, ujedno i centar za rad najtalentovanije djece. Treba ostvariti uslove u svakom pogledu i kod svakog pojedinca izgraditi bazu, ljudsku, sportsku, košarkašku, ali i kod ekipe, te uputiti mlade u svijet vrhunskog sporta. S obzirom na trenutnu situaciju u našem društvu i državi, izlaz je u inostranstvu, u akademijama širom Evropske unije i koledžima u Sjedinjenim Američkim državama – zaključio je Šolaja.

Podsjetivši da su uz Fudbalski klub Rudar-Prijedor najmasovniji, jer imaju najviše članova, oko 120, i da uz njega rade još treneri Tijana Rajilić, Nemanja Davidović i Darijo Stolić, Šolaja je pomenuo i korektnu saradnju sa lokalnom samoupravom i da je pomoć određenim sredstvima za proslavu vrijednog jubileja, deceniju postojanja, pružio i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

Napomena: Zajedničku fotografiju članova KK Hunters u većem formatu možete pronaći na kraju.

kk-hunters-10-godina-5 kk-hunters-10-godina-6 kk-hunters-10-godina-9 kk-hunters-10-godina-7 kk-hunters-10-godina-8