fsa-progres (1)Fudbaleri prijedorskog kluba FSA u svojoj debitantskoj utakmici u prvenstvu Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad remizirali su protiv Progresa (1:1), ali su, po svemu viđenom, na stadionu Poljana gdje će biti domaćini, propustili priliku da ostvare prvu pobjedu.

Pomalo bojažljivo su izabranici trenera Nenada Bašića ušli u meč, a rival iz Kneževa iz situacije koja je „mirisala“ na ofsajd poziciju, preko Petka Budića došao je do prednosti 0:1.

Domaći se oslobađaju pritiska pa u 29.minuti, poslije centaršuta kapitena Miloša Stevića iz slobodnog udarca sa desne strane Igor Progomelja sa ivice šesnaesterca gađa donji lijevi ugao golmana Marka Markovića, koji je siguran.

U 41.minuti Danijel Bujić lijepo je uposlio Vedrana Mršića, koji šutira iskosa sa lijeve strane, Marković brani, ali potom je u nastavku akcije bio „kratak“ i na odbijenu loptu natrčava Stević za izjednačenje 1:1 i tim rezultatom končan je prvi dio susreta, a, ispostaviće se da će biti i krajnji ishod.

fsa-progres (3)U nastavku prvi je zaprijetio Progres. Nakon solo-prodora Dragan Verić, iskoristivši nepažnju protivničke odbrane, ulazi po lijevoj strani u kazneni prostor i šutira iz blizine, ali je lopta pogodila stativu.

Prijedorčani su do kraja imali više od igre, a protivnapade rivala, gotovo bez greške zaustavljao je najbolji akter susreta Aleksandar Vuković.

U 61.minuti Anđelko Prokopić odlučio se na šut sa oko 20 metara, ali je uzdrmao samo prečku. Gotovo je nevjerovatno kako lopta nije završila u mreži u 75.minuti poslije udarca Miloša Rudaka iskosa sa lijeve strane, da bi pet minuta kasnije njegov centaršut sa desne strane sa oko 30 metara pokušao da iskoristi Miloš Rečević, no lopta upućena sa „peterca“ odlazi preko prečke.

FSA (Prijedor)-Progres (Kneževo) 1:1(1:1)

Stadion „Poljana“ Prijedor
Gledalaca: 100
Sudija: Mladen Stupar (Prijedor) 7
Strijelci: 0:1 Budić u 10, 1:1 Stević u 41.minuti
Žuti kartoni: Progomelja, Bujić (FSA)

FSA:
Vasiljević 7, Runić 6,5, A.Vuković 7,5, Rudak 6,5, Rečević 7, Stević 7, Mršić 6,5 (od 78. Došenović -), Prokopić 7, Banović 6,5 Bujić 7 (od 69. Karupović -), Progomelja 6,5
Trener: Nenad Bašić

PROGRES:
M.Marković 7, Đuranović 6,5, Filipović 6,5, S.Vuković 6,6, Prole 6,5, O.Marković 7, Aleksić 7, Verić 6,5, Vučić 7, Milanović 6,5 (od 89. Glamočić -)
Trener: Dragan Glamočić

Igrač utakmice: Aleksandar Vuković (FSA)

N.Đerić/A.Drakulić
fsa-progres (2)