vesti-milos-mandicZimski dani u besparici i bolesti uz dobrotvore lakše se podnose i broje. Na svojoj koži osetio je to i Miloš Mandić iz Prijedora, kojeg Dosta Miki Bauer iz Frankfurta nije zaboravila, iako ga je upoznala prošlog leta, dok je boravila u rodnom kraju, u banji u Republici Srpskoj. Obećanje da će mu pomoći ispunila je i ovih dana, poslavši mu 70 evra.

– Hvala Dosti Bauer na ovom novčanom daru, koji meni i mojoj familiji mnogo znači. Tim više što ni ja ni supruga ne radimo, a decu treba školovati. Bolest me je sustigla i sve je teže. Noge mi otiču i imam vrtoglavice – rekao je Miloš (39) iz prijedorskog naselja Urije, koji živi sa suprugom Sandrom i sinovima Davidom koji je šesti i Ivanom koji je treći razred osnovne škole.

Otok i vrtoglavice, posledice su operacije tumora na mozgu, pri kojoj je Milošu i vid znatno oštećen. Istina, Mandićima bi bilo daleko lakše da u kuću stižu bilo kakvi prihodi, ali od kada se glava porodice razboleo i nije u stanju da radi građevinske poslove, to se i cela porodica našla u nezavidnoj situaciji, pa otuda i pomoći humane Doste iz Nemačke, bolećive na tuđe nevolje.

Nije zaboravila Dosta Bauer ni starinu Ranka Majstorovića iz Omarske, kome je uputila 30 evra, kao i još 20 evra za njegovog unuka Marka. Pomoć od 50 evra dobila je i Desa Solar iz Jelićke koja muku muči već nekoliko godina nakon operacije na želucu.

POZIV DONATORIMA
Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Vesti-online.com