kup-nacija-prijedor-2-1Međunarodni „Kup nacija-Prijedor 2“ u kik boksu, u organizaciji Kik boks kluba „Gong“, kroz 271 borbu kvalifikacija i u finalnim mečevima okupio je na strunjačama i u ringu sportskoj dvorani „Mladost“ u gradu na Sani 160 takmičara iz: Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Italije i BiH.

Epitet najboljeg takmičara ponio je Ivan Petković (KBK „Velež“ Nevesinje), dok je najbolja takmičarka u ženskoj konkurenciji bila Šejla Oraščanin iz Kluba borilačkih sportova „Zino“ Bihać koji je bio najbolji klub na ovom, kao i na prošlogodišnjem turniru.

U disciplini „point fajt“ najbolji u kategoriji djece bio je Aljoša Ramić (Zino), mlađi kadet Moris Trbulin, stariji kadet Loren Domba (obojica iz KBK „Lav“ Pula, Hrvatska), a juniorka Emina Ferizović („Zino“).

kup-nacija-prijedor-2-2U “lajt kontaktu“ peharima i diplomama nagrađeni su stariji kadet Elman Selmanović (KBS „Wizard“ Hadžići) i junior Ajdin Šahman (TKD „Galaja“ Sanski Most), u “kik lajtu” stariji kadet Ante Delić (KBK „Kobra“ Mostar), junior Bajro Đulić (KBS „Borac“ Jelah), a senior Kristijan Janković iz domaćeg „Gonga“.

Priznanja je uručio Neđo Bratić, predsjednik Sudijske organizqcije Kik boks saveza BiH.

-Ostaviću drugima da ocijene organizaciju, drago nam je da se okupio veliki broj sportista, a bilo je manjih sitnih povreda. Kvalitet borbi je bio veoma dobar, sa 18 predstavnika i naš klub je imao dosta medalja, a Janković bio među najboljima, što je potvrda dobrog rada – rekao je Nebojša Kuzmanović, trener i direktor KBK „Gong“ koji je ujedno najzaslužniji za održavanje ovog takmičenja.

kup-nacija-prijedor-2-3Predsjednik ovog sportskog kolektiva Nebojša Savanović istakao je pomoć u obezbjeđenju dvorane pokrovitelja manifestacije grada Prijeodra, koji pruža podršku u radu „Gongu“ i tokom čitave godine.

Podsjetio je da je ovu smotru prepoznao i prethodni gradonačelnik Marko Pavić.

-„Kup nacija-Prijedor 2“ svojim prisustvom uveličao je gradonačelnik Milenko Đaković, otvorivši takmičenje, a puna podrška Gradske uprave ogledala se i u kreiranju sponzorskih paketa za gostujuće predstavnike. Ipak, najvažnije je da je turnir imao humanitarni karakter. Sav prihod od ulaznica namijenjen je za pomoć u liječenju naše sugrađanke Nikoline Dragojević. Ovo je skroman doprinos uz uvjerenje da će se sakupiti potrebnih 70.000 evra – naglasio je Savanović.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

kup-nacija-prijedor-2-4 kup-nacija-prijedor-2-5 kup-nacija-prijedor-2-6 kup-nacija-prijedor-2-7 kup-nacija-prijedor-2-8 kup-nacija-prijedor-2-9 kup-nacija-prijedor-2-10 kup-nacija-prijedor-2-11 kup-nacija-prijedor-2-12 kup-nacija-prijedor-2-13 kup-nacija-prijedor-2-14 kup-nacija-prijedor-2-15 kup-nacija-prijedor-2-16