bosko-mandic-32prvenstvo-evrope-1Prijedorčanin Boško Mandić, čovjek sporta, koji mu je odan u više disciplina, kako borilačkih, tako i u atletici, potvrdio je da njegova ljubav i aktivno učešće nemaju granica.

Iako, akademski obrazovan, sa brojnim obavezama profesora, ovaj 57-godišnjak, iznad svega porodičan i pravi domaćin, nalazi vremena za treninge i odlaske na takmičenja.

Predstavljajući grad na Sani, ali i Republiku Srpsku, braneći boje reprezentacije Srbije, ostvario je vrijedan rezultat na kvalitetnom 32.Evropskom prvenstvu u tradicionalnom karateu, održanom u Kranjskoj Gori (Slovenija) uz učešće 14 zemalja.

Mandić u kategoriji veterana (takmičara preko 49 godina) osvojio odlično treće mjesto u katama.

-Prvenstvo Starog kontinenta organizovano je na izvanredan način. Bile su zastupljene sve starosne konkurencije od mlađih i starijih kadeta, preko juniora, seniorskih i nastupa veterana u katama, borbama do jednog i do tri ipona, te ekipno u katama i borbama, kod žena i muškaraca. Želio bih da pomenem i kolegu, takođe u sastavu reprezentacije Srbije, Dragišu Jovanovića iz Modriče, trećeplasiranog među starijim seniorima od 35 do 49 godina – naglasio je Mandić.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Boško Mandić

bosko-mandic-32prvenstvo-evrope-3 bosko-mandic-32prvenstvo-evrope-2