medjunarodni dan mladihPod pokroviteljstom Ministarstva porodice, omladine i sporta na Malom gradskom trgu u našem gradu danas sa početkom u 19 časova biće održan Festival „Grad Prijedor – Grad mladih“ u organizaciji omladinske organizacije „Zajednički put“, koja u saradnji sa istoimenom fondacijom već nekoliko godina radi na programima socijalnog uključivanja i afirmacije mladih sa poteškoćama u razvoju i mladih talenata.

Navedeni projekat za glavni cilj ima Obilježavanje Međunarodnog dana mladih manifestacijom talenata i resursa mladih grada Prijedora.

Organizovanje događaja ovakvog tipa će u svim mladim ljudima grada Prijedora probuditi želju za promocijom i afirmacijom među svojim vršnjacima u svim oblastima (muzika, ples, slikarstvo i drugo). Prijedor je grad za mlade, i svako može dobiti priliku ukoliko radi na sebi, vjeruje u ono čime se bavi i zna iskoristiti pravu priliku.

Kako je saopštila grupa „Mladi za pomirenje“ iz našeg grada koju čine organizacije „Čisto Srce“ i Centar za mlade „KVART“ iz Prijedora i Optimisti 2004 iz Kozarca u saradnji sa Fondacijom Zajednički put iz Prijedora organizuju obilježavanje Međunarodnog dana mladih.

U sklopu programa koji organzuje grupa „Mladi za pomirenje“ imaćete priliku da poslušate učenike Muzičke škole „Savo Balaban“ iz Prijedora, te poslušate čitanje poezije mladih prijedorskih pjesnikinja. Takođe, biće otvorena izložba fotografija umjetnika iz Prijedora i Tuzle.

Nakon toga, slijedi žurka na otvorenom.

Fondacija Zajednički put – Mladi za pomirenje