sladjan-janjanin-pobjeda-budimpesta-1Da je poznati bokserski menadžer Beni Blanko bio u pravu kada je odlučio da sarađuje sa Slađanom Janjaninom, Prijedorčanin mu je pokazao u večerašnjoj borbi održanoj u Budimpešti.

Naime, srednji od trojice braće boksera iz grada na Sani, nokautom u prvoj minuti riješio je borbu sa Mađarom Mate Peteom čime je oduševio Nijemca koji je izuzetno cijenjen u evropskim i svjetskim okvirima “plemenite vještine”.

-Maksimalnim pristupom meču, ne želeći da podcijenim mladog domaćeg boksera željnog dokazivanja, ostvario sam novu pobjedu. Napao sam ga od prvog zvuka gonga te je moj protivnik već na isteku prve minute završio na podu, pa mu je sudija „brojao“. Pošto se nije uspio oporaviti od mojih snažnih udaraca i dići na vrijeme, ostvario sam novi trijumf – rekao nam je Janjanin.

Bila je ovo Slađanova jubilarna, 20. profi borba, a ostvario je 19. pobjedu (16. nokautom), uz samo jedan poraz.

-Poslije meča razgovarao sam sa Blankom koji je izrazio zadovoljstvo onim što je vidio u ringu. Bilo je riječi o mom odlasku u njegov kamp gdje bi dodatno radio na pojedinim stvarima. Sve će biti mnogo jasnije kada se sastanemo za petnaestak dana, gdje će mi on izložiti plan za moju dalju karijeru – dodao je mladi Prijedorčanin, koji je u dosadašnjoj karijeri pobjeđivao na tri kontinenta.

Janjanin se još jednom zahvalio Miši Šormazu i njegovoj firmi “Limikom” koji su ga podržali i u ovom meču.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Slađan Janjanin

sladjan-janjanin-pobjeda-budimpesta-2