kud-osman-dzafic-folklor-veterani-1Kulturno umjetničko društvo „Osman Džafić“ iz Prijedora može se pohvaliti svojom tradicijom dugom preko 40 godina.

Od maja prošle godine Društvo je obogaćeno sekcijom folklornih veterana.

Naime, već godinu i po redovno se održavaju probe na kojima se mogu vidjeti oni koji su se folklorom bavili dugi niz godina, ali i oni koji su načinili prve korake.

Kako sami članovi ove sekcije kažu, prevashodni cilj je druženje, vježbanje i zabava.

-Svaka naša proba je priča za sebe. Od opuštene atmosfere, preko zanimljivih vježbi do zabave i smijeha tokom dvosatnog druženja. Na početku nas je bilo desetak, sada nas ima 25 raznih životnih doba – kaže Alma Semanić, sekretarica KUD-a i članica ove sekcije.

vece prijateljstva 2016 (1)Ona poručuje da su vrata društvenog doma u Donjoj Puharskoj otvorena svakog utorka od 19 časova za one koji žele da im se pridruže.

Probe vodi koreograf Armin Suljanović a veterani društva već imaju pripremljenu jednu koreografiju.

Na tradicionalnoj Večeri prijateljstva koju KUD „Osman Džafić“ organizuje svakog ljeta imali su prvi zvanični nastup gdje su izazvali ovacije prisutne publike.

Naredne subote članovi folklorne sekcije veterana putuju u Zenicu gdje će dati svoju podršku oboljelima od karcinoma.

KUD „Osman Džafić“ okuplja oko 150 članova svrstanih u horsku, muzičku, recitatorsku, dramsku te nekoliko grupa folklorne sekcije.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Video – ELTA TV

kud-osman-dzafic-folklor-veterani-2 kud-osman-dzafic-folklor-veterani-3 kud-osman-dzafic-folklor-veterani-4 kud-osman-dzafic-folklor-veterani-5 kud-osman-dzafic-folklor-veterani-6