rudar-prijedor-slavija-jesen-izvjestaj-1Nastavio je Rudar-Prijedor, u jednoj od najinteresantnijih utakmica 13.kola Prve lige Republike Srpske, svoj niz uspješnih rezultata.

Savladao je u okršaju prošlosezonskih premijerligaša BiH nemoćnu Slaviju sa ubjedljivih 3:1 golovima najboljeg aktera meča Novice Petrovića, prvog strijelca Ognjena Jaćimovića i Milana Šakića, dok je čast „sokolova“ iz Istočnog Sarajeva spasao Nemanja Stojanović, koji je, kao i Jaćimović, sedmi put u prvenstvu zatresao protivničku mrežu.

U prethodnih šest kola Prijedorčani imaju po tri pobjede i remija.

-Jako sam zadovoljan izdanjem svojih igrača. Pored tri postignuta gola, pogodili smo dva puta prečku i jednom stativu. Ipak, pokazalo se da kad ne iskoristite svoje šanse, kod 2:0, protivnik iz jedne prilike postigne gol, pa smo tih posljednjih desetak minuta doveli utakmicu u razmišljanje da li ćemo pobijediti. Momci su još jednom pokazali da imaju karakter i još jednom zatresli mrežu. U ovom momentu je veoma bitno da se taj kontinuitet dobrih igara nastavlja. Čestitao bih Slaviji na korektnoj igri i poželio sve najbolje u daljem toku prvenstva – rekao je šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

Ostala je dilema da li je ispravno poništen pogodak Rastka Rovića, zbog navodnog ofsajda, jer bi tada Prijedorčani poveli sa 3:0 i sve dileme o pitanju pobjednika bile bi već riješene.

Pored Ognjena Davidovića, koji je pauzirao zbog tri žuta kartona, u posljednjem trenutku na teren nije mogao ni Ervin Ćatić, jer je imao stomačnih tegoba.

Na klupi umjesto povrijeđenog golmana Nemanje Petrovića sjedio je trener čuvara mreže „rudara sa Sane“, 46-godišnji, ali još uvijek kondiciono spreman i gipak, Perica Topić.

rudar-prijedor-slavija-jesen-izvjestaj-8APLAUZ UČESNICAMA TURNIRA „PRIJEDOR 2016“

Aplauzom su prisutni na prijedorskom Gradskom stadionu pozdravili učesnice prvog međunarodnog turnira u ženskom fudbalu „Prijedor 2016“.

Početkom drugog poluvremena stigle su, poslije polufinalnih utakmica, a ekipe Banjaluke, Sloge (Zemun), Vrboveca iz Hrvatske i Bartoga iz Trebnja (Slovenija), na tribine su doveli vođe ekspedicija, treneri i Slaviša Kraj, predsjednik Gradskog fudbalskog saveza Prijedor, organizatora ove lijepe sportske manifestacije koja je sa ciljem popularizacije ženskog fudbala, održana ovog vikenda u gradu na Sani.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar-prijedor-slavija-jesen-izvjestaj-2 rudar-prijedor-slavija-jesen-izvjestaj-3 rudar-prijedor-slavija-jesen-izvjestaj-4 rudar-prijedor-slavija-jesen-izvjestaj-5 rudar-prijedor-slavija-jesen-izvjestaj-6 rudar-prijedor-slavija-jesen-izvjestaj-7