cjbpd-droga-maloljetnikPolicijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedoru pronašli su 0,7 grama marihuane kod lica čiji su inicijali A.T. iz Kozarske Dubice i utvrdili da je drogu kupilo od maloljetnika iz Kozarske Dubice, saopšteno je danas iz ovog centra.

Maloljetno lice je policija potom uhapsila, pronašavši i kod njega istu količinu marihuane, dok je, naknadno, pretresom stambenih prostorija u kojem je nastanjeno pronađeno 28,5 grama marihuane, digitalna vaga, pribor za konzumiranje droge, dva pištoljska okvira i devet metaka kalibra 7,62 milimetara.

Na istoj lokaciji pretresene su stambene prostorije koje koristi lice N.B. i tom prilikom je pronađena i oduzeta automatska puška, 126 komada municije kalibra 7,62 milimetra, ručna bomba, šest okvira za municiju automatske puške, vojnički bajonet, dva LCD televizora, kao i drugi predmeti za koje je utvrđeno da su ukradeni prošlog mjeseca od jednog fizičkog lica u Kozarskoj Dubici.

Utvrđeno je da su lica kod kojih je pronađena droga nju kupovala od lica S.S. iz Gradiške koje je privremeno nastanjeno u Kozarskoj Dubici. U pretresu stana i drugih prostorija koje koristi lice S.S. pronađeno je 8,3 grama marihuane.

Okružnom tužilaštvu Banjaluka biće dostavljeni izvještaji protiv maloljetnog lica i protiv S.S. i N.B. za počinjeno krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, dok će protiv N.B. biti podnesen i izvještaj za počinjena krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i teška krađa.

SRNA