saobracajka-mercedes-autobus-1Na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka večeras se dogodila saobraćajna nesreća u kojo su učestvovali putnički automobil „Mercedes“ i autobus „Higer“ preduzeća „Autotransport“ iz grada na Sani.

Naime, oko 18:15 časova došlo je do sudara u blizini Kozarca, nedaleko od privatne benzinske pumpe i auto otpada.

Kako nezvanično saznajemo, automobil koji se kretao iz pravca Prijedora, iz za sada nepoznatih razloga, prešao je jednim svojim dijelom u suprotnu kolovoznu traku u kojoj se nalazio autobus koji se kretao iz pravca Banjaluke.

Prema informacijama kojima raspolažemo, iako je vozač autobusa “bježao” prema bankini nije uspio izbjeći sudar.

„Mercedes“ je udario lijevu bočnu stranu „Higera“, a potom se „odbio“ i završio na njivi koja se nalazi na suprotnoj strani puta.

Kako se moglo vidjeti na licu mjesta, putničko vozilo je pretrpjelo značajna oštećenja, a prema riječima vozača i mještana koji su se zatekli u blizini, vozača automobila je vozilo Hitne pomoći odvezlo u prijedorsku bolnicu.

Nezvanične informacije govore da je vozač „Mercedesa“ pretrpio povrede ruke (moguć lom).

Na autobusu su vidljiva oštećenja na lijevoj strani, a kako smo saznali nije bilo povrijeđenih u vozilu prijedorskog „Autotransporta“.

Uviđaj obavljaju policijski službenici CJB Prijedor, a saobraćaj se usmjerava starom cestom Prijedor-Kozarac.

Tekst i foto – Nijaz Huremović/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

saobracajka-mercedes-autobus-2 saobracajka-mercedes-autobus-3 saobracajka-mercedes-autobus-4 saobracajka-mercedes-autobus-5