fsa-lijevce (2)Ekipa FSA Prijedor, poslije pobjede nad Progresom od 1:0 iznenadila je i Mladost iz Kotor Varoša, koja je upravo sa pomenutim rivalom iz Kneževa do ovog kola dijelila drugu i treću poziciju na tabeli Regionalne lige RS-grupa Zapad.

Malo ko se tom nadao, jer trener Nenad Bašić nije iz raznih razloga mogao da računa na čak osmoricu igrača: Kotarana, Bujića, Torbicu, Karupovića, Granatića, Rudaka, Čulića i golmana Novakovića, a njegovi izabranici osvojili su vrijedan bod, igrajući neriješeno 1:1.

-Zaista bih čestitao momcima, koje su predvodili iskusni Borislav Mikić i Darko Čačić, jer su pružili odličnu partiju protiv kvalitetnog domaćina, koji je prvo poluvrijeme riješio u svoju korist, da bi u nastavku izjednačio Đuka Bilaković. Vrijedi pohvaliti 16-godišnjeg čuvara mreže Dejana Milinkovića, koji je sve sigurniji, a imamo informacije da ga prate skauti drugoligaša Linca iz Austrije – naglasio je Bašić.

Prijedorčani su tako zadržali 14.mjesto sa osam bodova, a u sljedećem kolu u subotu od 15:00 časova na stadionu „Poljana“ očekuje ih novi težak zadatak.

Ugostiće šestoplasirani sastav Kladara, koji je bio čak i na liderskoj poziciji, a ovog vikenda neočekivano je poklekao kod kuće, izgubivši od Partizana iz Kostajnice (1:2), te će sigurno imati namjeru da se iskupi u gradu na Sani.

Ipak, za očekivati je da FSA-ovci budu kompletniji i da nastave uspješan rezultatski niz, ujedno i bijeg iz „donjeg doma“.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com