srna-pricaonica-vrtic-1Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” u Prijedoru danas je u Dječijem vrtiću “Radost” priredila pričaonicu povodom Nedjelje djeteta.

Direktor biblioteke Mara Ećim rekla je da se na ovaj način, igraonicama i pričaonicama, tradicionalno obilježava Nedjelja djeteta, ali da su, za razliku od prethodnih godina, bibliotekari sada posjetili vrtić, umjesto da budu domaćini mališana.

“Moramo izaći iz svojih prostora pošto više nemamo gdje da ih pozovemo da predstavimo naš rad i da najmlađe obučimo i uputimo da svoje roditelje mogu da dovedu kod nas. Za predškolski uzrast, ovu najstariju grupu koja već pomalo čita, i za prvi razred osnovne škole upis u biblioteku je besplatan”, rekla je Ećimova novinarima u Prijedoru.

Ona je mališanima podijelila letke sa pozivom roditeljima da djecu besplatno upišu u “čudesnu zemlju knjiga”.

srna-pricaonica-vrtic-2“Očekujemo da dobijemo nove članove i mame i tate ovim putem pozivamo da djecu dovedu i da vide šta to mi možemo da pružimo, a bibliotekar Marijana Novaković sa pričom `Šumska čarolija` organizuje jedno lijepo druženje sa klincezama i klincima”, dodala je Ećimova.

Pedagog Dječijeg vrtića “Radost” Gordana Jekić rekla je da je preporuka Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske da se ove godine Nedjelja djeteta tematski posveti porodici, a da prijedorski vrtić tradicionalno u ovoj nedjelji organizuje maskenbal i posjećuje ili dočekuje gradonačelnika i predstavnike Gradske uprave.

“Zahvalni smo Gradskoj upravi i gradonačelniku jer svake godine obraduju mališane velikim poklonima. Tu su slatkiši, radni materijal i igračke za svu djecu u svim objektima”, navela je Jekićeva.

Ona je naglasila da je saradnja sa prijedorskom bibliotekom nešto novo i da su djeca oduševljena jer su željna priča, bajki i basni kojima se u posljednje vrijeme malo pažnje pridaje.

“Zahvaljujem se kolegama iz biblioteke i nadam se da će ova saradnja potrajati na obostrano zadovoljstvo”, dodala je Jekićeva.

Područni vrtić iz naselja Urije “Đurđevak” već je organizovao maskenbal, a svi ostali vrtići pripremaju maskenbal za sutra ako to vremenske prilike dozvole.

SRNA