brdo-laus (2)OFK Brdo je zasluženo savladalo FK Lijevče sa 4:1, a radost je, poslije dva „vezana“ poraza u prvenstvu Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad stigla na stadion „Vedro polje“.

Meč u Hambarinama obilježila su i dva crvena kartona.

Trijumf domaćih najavio je već u 5.minuti najbolji akter meča Haris Kaltak, kada je umakao pažnji protivničke odbrane i sa desetak metara iskosa sa lijeve strane pogodio cilj za 1:0.

U 28.minuti, nakon slobodnog udarca i odbijene lopte čuvara mreže „brđana“ Jadranka Vidovića, koji se u nekoliko navrata istakao, Slavko Boloban je donio izjednačenje 1:1.

brdo-lijevce (4)U 39.minuti ekipa trenera Amira Kaltaka ostala je bez Armina Mešića, koji je, pošto je prethodno fauliran udario protivničkog igrača bez lopte i zasluženo ranije morao na tuširanje.

Najljepši trenutak dogodio se u 48.minuti, kada je Kaltak sa oko 25 metara iskosa sa lijeve strane sjajno šutirao i postigao svoj drugi pogodak za novo vođstvo OFK Brda od 2:1.

Ređale su se šanse domaćih, koji su u ovom okršaju imali i dvije stative, da bi u 65.minuti raspoloženi Damir Gredelj iz kontranapada rutinski povisio prednost svog tima na 3:1.

U 67.minuti najzapaženiji pojedinac kog gostiju golman Milovan Marjanović oborio je u svom kaznenom prostoru Sanela Muratovića, kada se našao „oči u oči“ pred njim, pa je isključen.

Mjesto među stativama sastava iz Nove Topole zauzeo je prvotimac Dejan Galić, koji nije zaustavio udarac sa „bijele tačke“ Besima Ibričića, ali je nakon toga imao nekoliko uspješnih intervnecija.

OFK Brdo: FK Lijevče 4:1(1:1)

Hambarine
Stadion: Vedro polje
Gledalaca: 50
Sudija: Nemanja Malić (Banjaluka) 8
Strijelci: Kaltak u 5. i 48., Gredelj u 65. i Ibričić (iz jedanaesterca) u 67. za OFK Brdo, a Boloban u 28.minuti za Lijevče
Žuti kartoni: Ibričić, Harambašić (OFK Brdo), Dumonić (Lijevče)
Crveni kartoni: Armin Mešić (OFK Brdo) u 39. i Milovan Marjanović (Lijevče) u 67.minuti

OFK BRDO:
Vidović 7,5, Mešić 6, Harambašić 7, Čaušević, Veselinović 7, Miljević 7 (od 84.Pađan -), Hadžimuratović 7,5 (od 86.Grbić -), Kaltak 8, Gredelj 7,5, Ibričić 7, Đug 7 (od 55.Sarhatlić 7)

LIJEVČE:
Marjanović 6,5, Đuranović 6, Ljubojević 6, Boloban 6,5, Ilić 6, Gnjatić 6 (od 55.Galić 7), Dumonić 6,5, Đukanović 6,5, Makitan 6, Peulić 6

Igrač utakmice: Haris Kaltak (OFK Brdo)

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com