omarska-mladost ds-avgustFudbaleri Omarske su u prvom ovosezonskom predstavljanju pred svojim navijačima u prvenstvu Druge lige Republike Srpske, u okviru 3.kola, savladali Mladost sa 2:1.

Njihov trijumf je utoliko značajniji što je prva pobjeda, na drugom od dva uzastopna gostovanja, nad Jedinstvom iz Žeravice (1:0) dobila na vrijednosti, a na psihološkom planu bitna jer je u međuvremenu u Omarskoj doživljen pomalo neočekivan poraz u polufinalu Kupa na teritoriji Područnog fudbalskog aveza Priejdor, od Slavena iz Dobrljina (2:4) i uz sve to znalo se da je rival iz Donje Slatine uvijek neugodan.

Gosti su to i potvrdili, kada su u 14.minuti poslije jednog kontranapada preko Nike Đurića došli u vođstvo 0:1.

Ipak, izabranici trenera Milenka Vulete pokazali su karaker i ubrzo je uslijedio preokret.

U 22.minuti raspoloženi za igru Vedran Panić, koji je bio neuhvatljiv za svoje čuvare, nepropisno je zaustavljen u protivničkom kaznenom prostoru, a najbolji akter meča Dejan Romanić bio siguran sa „bijele tačke“ za izjednačenje 1:1.

U 34.minuti domaći su izveli dobru akciju sa više dodira, a na „povratnu“ loptu Branka Rosića natrčao iskusni Mirko Hrvaćanin i rutinski zatresao mrežu za 2:1, rezultat, koji će, ispostaviće se na kraju, ostati i konačan.

Mogli su Omarščani slaviti i ubjedljivije, ali vrijedi istaći da su unekoliko navrata zaprijetili i igrači Mladosti, međutim, golman Mladen Jokić bio je siguran.

Omarska je već okrenuta narednom gostovanju, u Banji Vrućici, gdje odlaze na megdan Mineralu.

Uz „požutjelog“ Panića izostaće i Borislav Grahovac, pošto je na ovom meču, „zaradivši“ drugi žuti karton, „pocrvenio“ u sudijskoj nadoknadi i morao u svlačionicu prije posljednjeg sudijskog zvižduka veoma dobrog Milana Babića (Laktaši).

U Omarkoj žele da nastave pobjedonosnu seriju i naprave najbolju uvertiru za derbi na svom stadionu, pošto će ugostiti ekipu Slobode iz Novog Grada, koja je poslije rekordnih 20(19 uzastopnih) sezona u Prvoj ligi Republike Srpske, ponovo među drugoligašima.

Omarska: Mladost(DS) 2:1(2:1)

Omarska
Stadion: FK Omarske
Gledalaca: 100
Strijelci: De.Romanić (iz jedanaesterca) u 22. i Hrvaćanin u 34. za Omarsku, a Đurić u 14.minuti za Mladost
Sudija: Milan Babić (Laktaši) 7,5
Žuti kartoni: Panić, Grahovac, Hrvaćanin, D.Nišević (Omarska), Tešić, Kadić, N.Ilić (Mladost)
Crveni karton: Borislav Grahovac (Omarska) u 90+1.minuti

OMARSKA:
Jokić 7,5, N.Nišević 7, Zdjelar 7, B.Romanić 7, D.Nišević 7,5, De.Romanić 8, Grahovac 6,5, Rosić 7 (od 77. Pađan -), Panić 8 (od 86. Krecelj -), Višić 7,5, Hrvaćanin 7 (od 90. Miljević -)

MLADOST:
Lakić 7,5, Kadić 6,5, Džafić 6 (od 46. M.Ilić 6,5), Vidaković 6, D.Ilić 8, Đurić 7,5, Mišić 6 (od 46. Huseinbašić 6), Žerić 8, Tešić 6,5, N.Ilić 6, Bijelić 6,5

Igrač utakmice: Dejan Romanić (Omarska)

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Omarska