igraliste ljubija (1)Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković otvorio je danas u LJubiji dječije igralište koje je uz podršku Gradske uprave uredilo Udruženje žena “Rudarka” iz LJubije.

Đaković je novinarima rekao da je LJubija prepoznata kao varošica u kojoj pretežno žive stari ljudi, koja je preživjela sudbinu mjesta u kojem je ugašen rudnik i gdje su smješteni mnogi ljudi koji su izbjegli u posljednjem ratu.

“Međutim, ovdje žive i mladi bračni parovi i djeca i mi smo se odlučili da podržimo ovaj projekat Udruženja žena iz ovog mjesta što se pokazalo opravdano kada vidimo radost ove djece, ali i trud svih mještana koji su se angažovali da igralište što prije urede i predaju im na upotrebu”, rekao je Đaković.

Predsjednik udruženja “Rudarka” Vesna Šolaja je pojasnila da je riječ o projektu “Djeca su naša snaga i naša budućnost”.

igraliste ljubija (2)“Ovdje je nekad bilo igralište i budući da ovdje ima dosta djece, željeli smo da im ponovo uredimo prostor gdje mogu da se igraju i druže”, rekla je Šolaja.

Ona je potvrdila da su projektom bila predviđena sredstva za materijal, dok je naknada za sve one koji su izvodili radove, a to su uglavnom mještani LJubije, radost mališana okupljenih oko ljuljaški i drugih rekvizita na igralištu.

Gradska uprava Prijedor je za finansiranje projekta uređenja dječijeg igrališta izdvojila 3.000 KM.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Video – ELTA HD

igraliste ljubija (3) igraliste ljubija (4) igraliste ljubija (5) igraliste ljubija (7) igraliste ljubija (6) igraliste ljubija (8) igraliste ljubija (9)