os petar kocic-stigla djeca sa kosova (1)Učenici Osnovne škole “Petar Kočić” iz Prijedora domaćini su svojim vršnjacima sa Kosova i Metohije koji su sinoć stigli u grad na Sani.

Pedagog škole Zoran Mršić potvrdio je da je u Prijedor stiglo 52 djece uzrasta od četvrtog do osmog razreda iz mjesta oko Gračanice i Kosovske Mitrovice.

-Oni su nakon dalekog puta i dolaska u subotu uveče smješteni u porodicama naših učenika, a sve njih, uz besplatan smještaj i ishranu, darovaćemo prigodnim poklonima i omogućiti im da što ljepše i bezbrižnije provedu ovaj period van Kosova gdje im je sloboda kretanja ograničena, pa time i mogućnost druženja sa vršnjacima – rekao je Mršić.

On je dodao da je za ponedjeljak predviđeno da djecu primi gradonačelnik Prijedora koji im je takođe pripremio poklone, a potom će obići grad.

os petar kocic-stigla djeca sa kosova (2)Za utorak je planirana posjeta bioskopu “Kozara” gdje će moći da pogledaju dječiji film.

Prema Mršićevim riječima, u četvrtak, 25. avgusta, djeca će se zajedno sa svojim domaćinima okupiti na Kozari, gdje je predviđen obilazak ove legendarne planine i prigodan istorijski čas uz druženje.

-Roditelji naših učenika su se masovno odazvali pozivu škole da ugoste mališane sa Kosova, kojima tokom sedmodnevnog boravka u Prijedoru žele pružiti gostoprimstvo u svojim domovima – istakao je Mršić.

Prijedor je jedan od 10 gradova i opština u Republici Srpskoj koji je ugostio najbolje osnovce sa Kosova i Metohije.

Tekst i foto – Silvana Batoz/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

os petar kocic-stigla djeca sa kosova (3) os petar kocic-stigla djeca sa kosova (4) os petar kocic-stigla djeca sa kosova (5)