dragan dragojevic-ndp prijedorNa konferenciji za štampu Gradskog odbora Narodnog demokratskog pokreta Prijedor novinarima i javnosti su se obratili nosilac liste i kandidati ove stranke za odbornike u Skupštini grada na Sani uz poruku biračima „Od vas zavisi“.

Predsjednik Gradskog odbora NDP-a Prijedor i aktuelni odbornik u lokalnom parlamentu Dragan Dragojević istakao je da ova stranka neće biti neko ko koči napredak Prijedora i Republike Srpske.

-Ne možemo reći da sve što radi dosadašnja uprava ne valja i da je usmereno protiv građana, jer nije tako, ali mi u NDP-u znamo kako bolje i drugačije, zajedno sa našim građanima – rekao je Dragojević i dodao da ga kao borca i čovjeka vrijeđa a kao odbornika degradira da 43. Prijedorska motorizovana brigada još uvijek nema svoju ulicu u gradu.

-Još 1997.godine je donesena odluka, koja nije provedena, da se ulica Save Kovačevića preimenuje u ulicu pomenute brigade čime bi se borcima ukazalo zasluženo poštovanje a potomcima putokaz da borba koju smo vodili za domovinu nije i neće biti zaboravljena. Ta promjena ne bi ničim narušila međuljudske odnose jer je više od 50% građana bilo direktno ili indirektno povezano sa našom brigadom – istakao je nosilac liste NDP Prijedor za predstojeće izbore.

Dragojević je takođe ukazao na problem nekadašnje Robne kuće „Patrija“ te smatra kako bi Grad trebao izvršiti pritisak na banku, kojoj je hipotekarnim opterećenjem pripao ovaj nekadašnji simbol Prijedora, da isti saniraju i privedu namjeni svoj objekat, ili da u suprotnom primijeni zakonske mehanizme i to sam uradi, a banci fakturiše nastale troškove.

Prisutnima se obratio i kandidat za odbornika Aleksandar Grahovac, predsjednik aktiva mladih NDP-a Prijedor.

On je govorio o problemima mladih, prije svega o razlozima zašto oni odlaze iz našeg grada.

-NDP je prepoznao energiju mladih ljudi iz Prijedora i pružio im šansu da pokušaju promijeniti situaciju u gradu,jer oni imaju snagu,volju i želju da mijenjaju stvari. Mladi NDP-a žele da stvore ambijent u gradu gdje omladina neće morati odlaziti iz istoga, nego će se moći zaposliti i osigurati sredstva za normalan život – naveo je Grahovac.

Kandidat za odbornika Svetlana Kotroman je govorila o problemu nepotizma i želji NDP-a da on bude riješen.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com