policija-cjbpdPolicijskoj stanici Prijedor I, 21.07.2014. godine oko 14,55 časova, obratilo se lice D.K.(1978) iz Prijedora, te prijavio lice M.B.(1970) iz Prijedora, da isti u posljednjih mjesec dana nad njim vrši krivično djelo Iznuda, na način da ga je osumnjičeni isti dan pozvao na mobilni telefon i kazao mu da ima dva sata, da mu donese 10.000 KM ili će u suprotnom ubiti i njega i njegovu porodicu.

Nakon zaprimljene prijave policijski službenici CJB Prijedor su pokušali pronaći osumnjičenog ali istog nisu pronašli.

Istog dana oko 16,00 časova, lice M.B. u Novom Gradu fizički napada lice M.K.(1947), te mu tom prilikom nanosi vidne tjelesne povrede uz prijetnju upotrebe pištolja, nakon čega odlazi sa lica mjesta u nepoznatom pravcu.

Policijski službenici CJB Prijedor, su 21.07.2014. godine na području grada Prijedora lišili slobode, a zatim izvršili kriminalističku obradu nad osumnjičenim i utvrdili da je isti izvršio krivična djela za koje se sumnjiči.

Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, koji je naredio da se nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta ovom tužilaštvu dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Iznuda i Tjelesna povreda protiv lica M.B., a na štetu lica D.K. i M.K.

CJB Prijedor