glas-ilustracijaZoran Tadić, zvani Legija (22) iz Srpca negirao je u banjalučkom Okružnom sudu krivicu za pljačku i premlaćivanje Stoje Ninić (77) iz Gornje Tramošnje kod Oštre Luke.

Tadić je optužen da je zajedno sa Željkom Ninićem napao staricu 1. decembra 2013. godine u njenoj kući.

Prema optužnici oni su Stoju pretukli i onesvijestili, a zatim su iz njene kuće ukrali 60 maraka i 10 evra. U optužnici se navodi da su razbojnici kobnog dana u popodnevnim časovima došli do kuće starice i puzeći se prišunjali do ulaza u kuću. Međutim, na njih su zalajali psi, pa je žena izašla da vidi šta se dešava i naletjela na razbojnike. Oni su je tada prijeteći oružjem na silu ugurali u kuću i počeli tući, tražeći od nje novac. Kada im je rekla da nema para, bacili su je na kauč u dnevnom boravku i vezali joj ruke. Oko vrata su joj omotali peškir, koji su zatim zatezali sve dok nesrećna žena nije izgubila svijest. Kada su vidjeli da je pala u nesvijest, ispreturali su cijelu njenu kuću. Osim novca ukrali su četiri flaše piva, litru rakije, pet kutija cigareta, hljeb i dva komada suvog mesa i pobjegli. Nesrećnu ženu su ostavili povrijeđenu i u besvjesnom stanju. Ona je nakon nekog vremena došla sebi i pozvala sina, koji ju je odvezao u bolnicu u Prijedoru. Starica je u bolnici na liječenju zadržana sedam dana, a imala je povrede i krvne podlive na grudnom košu i oko očiju.

Protiv Ninića je postupak odvojen. Tadić je poznat policiji po činjenju krivičnih djela, uglavnom krađa. Trenutno se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u KPZ Banjaluka. Njega je policija uhapsila u maju prošle godine nakon što je opljačkao crkvu Presvete Bogorodice u Donjim Karajzovcima kod Gradiške. On je ulazna vrata na crkvi razvalio nadgrobnim spomenikom, koji je iščupao sa groblja.

Glas Srpske