bsk-rudar prijedor-prijateljska (1)Odigravši u dva dana i drugu utakmicu fudbaleri Rudar-Prijedora su, pripremajući se za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske, u svojoj četvrtoj provjeri ostvarili treću pobjedu (uz jedan remi) savladavši u Banja Luci ekipu BSK-a sa ubjedljivih 3:0.

Od samog početka vidjelo se da je fizička spremnost na strani izabranika trenera Zlatka Jelisavca, koji su bili brži.

Već u 6.minuti Edvin Ćatić zaprijetio je golmanu Vukoviću koji je bio na mjestu.

Posebno je nezadrživ u redovima „rudara sa Sane“ bio Nikola Miličević, koji je, nakon centaršuta Aleksandra Parhamova sa lijeve strane, bio na pravom mjestu i sa „penaltika“ snažnim udarcem po sredini gola doveo svoj tim u vođstvo.

bsk-rudar prijedor-prijateljska (2)U 23.minuti Stefan Gavranović je iz slobodnog udarca sa desne strane u visini protivničkog kaznenog prostora lukavo gađao suprotan gornji ugao, međutim, Vuković je krajnjim naporom izbio loptu u korner.

Na suprotnoj strani Dujaković je sa lijeve strane ušao u šesnaesterac gostiju i našao se pred Dejanom Inđićem koji je odlično reagovao i zaustavio njegov šut.

U nastavku, ponovo već u 50.minuti momci u „žuto-plavoj“ opremi mogli su postići pogodak.

Razigrani Miličević se varkom vješto po ko zna koji put oslobodio dvojice čuvara i ubacio sa desne strane, ali pokušaj Gavranovića osujetio je Vuković.

Iako je drugoligaš imao prividno više loptu u nogama, teško je dolazio do izglednijih pozicija, dok je s druge strane Ognjen Jaćimović u 65.minuti bio u situaciji da udvostruči prednost Prijedorčana.

bsk-rudar prijedor-prijateljska (3)Dva minuta kasnije iskusni Vladimir Karalić, koji je jedno vrijeme proveo na prijedorskom Gradskom stadionu, iskoristivši dobru loptu Ognjena Damjanovića, dobro je u svom stilu reagovao iskosa sa lijeve strane sa desetak metara, ali je Inđić ponovo siguran.

Lijep potez načinio je Jelisavac kada je od 73.minuta među stativama ukazao povjerenje mladom čuvaru mreže Luki Kačavendi, rođenom 2001.godine, čime je, na psihološkom planu stimulisao i svoje momke da u finišu „daju gas“.

U 81.minuti, dobru povratnu loptu Milana Šakića sa lijeve strane koristi Jaćimović i glavom, kraj istrčalog Vukovića, postiže pogodak.

Više nego zaslužen trijumf Rudar-Prijedora „ovjerio“ je u 87.minuti „štoper“ Dušan Milinković, potvrdivši, sem pouzdanosti u defanzivnim zadacima, i realizatorske sposobnosti.

Ipak, vrijedi napomenuti da je igrački kadar koji vodi trener Marko Maksimović, tek tri dana bio u radu na treninzima i ovo mu je bio prvi test, tako da i nije pravo mjerilo njegovih mogućnosti.

BSK: Rudar-Prijedor 0:3(0:1)

Banja Luka
Stadion: „Čaire“
Gledalaca: 50
Sudija: Nemanja Malić (Banja Luka)
Strijelci: Miličević u 12., Jaćimović u 81. i Milinković u 87.minuti

BSK:
Vuković, Jekić, Knežić, Lekić, Radaković, Bursać, Damjanović, Banjac, Dujaković, Mazalica, Milojević
Još su igrali: Karalić, Bereta, Simić, Zeljić, Ratković, Blažević, Erminović, Svitlica, Cvijan
Trener: Marko Maksimović

RUDAR-PRIJEDOR:
Inđić, Pavlović, Milić, P.Kovljen, Gavranović, Paunović, Parhamov, Majdanac, Pekija, Milićević, Ćatić
Još su igrali: Kačavenda, Milinković, Davidović, Marić, Šakić, S.Kovljen, Vojnović, Rokvić, Jaćimović, Lajić
Trener: Zlatko Jelisavac

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com