jelena govedarica-ziva pista-najava (1)U okviru Kulturnog ljeta “Prijedor 2016”, narednog petka, 29. jula, od 21:00 čas biće održan jedan nesvakidašnji performans.

Naime, zahvaljujući Prijedorčanki Jeleni Govedarici, top modelu BiH i vlasnici Škole za manekene, glavna ulica našeg gradu biće pretvorena u modnu pistu.

Kako se očekuje, “Živom pistom” pistom će prošetati brojna poznata lica Prijedora, a kao autorka cijele ideje pojavljuje se naša sugrađanka.

-Drago mi je da je revija koju sam osmislila dio manifestacije Kulturno ljeto. Prijedorsko šetalište će biti „živa pista“ za naše manekene a brojni prolaznici naša publika. Plan je da se na ovoj reviji kao manekeni pojave uspješni i poznati Prijedorčani iz raznih sfera javnog života – kaže Jelena Govedarica.

Ona dodaje da će 40-ak naših sugrađana iz svijeta muzike, glume, sporta, politike, nositi odjeću poznatih proizvođača, a ujedno predstaviti sebe i svoj rad.

jelena govedarica-ziva pista-najava (2)-Sigurna sam da će ovaj performans pokazati da smo zasluženo dio prijedorskog Kulturnog ljeta. Manekeni iz moje Škole će izvesti petformans „Živimo sport na svoj način“ gdje ćemo promovisati brojne sportove. Tom prilikom glavna gradska ulica će na trenutak postati i veliki sportski terem – istakla je Govedarica.

Među poznatim Prijedorčanima koji će biti dio „Žive piste“ su: Zoran Inđić(CJB Prijedor), Jadranka Rečević(voditeljka radio Prijedora), Mirela Predojević (glumica), Dražan Janjanin (bokser), Adelisa (estradna umjetnica), Miljana Antonić(stonoteniserka), Veso Arežina (član tekvondo Kuće slavnih), Vuya(reper), Ljubica Ivetić (rukomet), Slađana Radaković (direktorica JU „Centar Sunce“), Dean Rauš (voditelj RTRS), Branka Dakić (novinar ELTA TV), Azra Pašalić (doktorica i odbornica Skupstine grada Prijedora) i drugi.

Ona je na kraju dodala da će već početkom avgusta biti organizivana i revija “Modom kroz emocije” u Etno selu “Oaza BK” u Kamičanima.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Jelena Govedarica