glas-djokic-elkerMinistar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić rekao je da je zaštita domaće proizvodnje jedan od prioriteta Vlade i da je neophodno domaćim kompanijama obezbijediti što više poslova na našem tržištu kako bi se razvijala i otvarale nova radna mjesta.

– Želimo da podstaknemo otvaranje novih poslova i da u što većem obimu uključimo i objedinimo domaće proizvođače da mogu da budu što konkurentniji. To ne želimo samo na domaćem već i na inostranim tržištima kada su u pitanju radovi i nabavke opreme u sektoru energetike – rekao je Đokić tokom posjete preduzeću “Elker” u Ljubiji kod Prijedora navodeći da ta firma ima preduslove da se razvija, jer energetski kapaciteti na domaćem tržištu omogućavaju korišćenje opreme koju proizvode.

Direktor “Elkera” Goran Bojić rekao je da je najveća podrška institucija privrednicima u ovoj oblasti upravo u preferiranju domaće proizvodnje za potrebe “Elektroprivrede RS” i “Elektroprenosa BiH”.

– Nama je za nastup na regionalnim tržištima veoma bitno da imamo reference na domaćim tržištu i tu dugujemo zahvalnost ministru Đokiću uz čiju podršku smo postigli rezultate za koje ni sami nismo očekivali da su dostižni – dodao je Bojić.

“Elker” je dio grupe od tri preduzeća koja zapošljavaju oko 180 radnika.

Glas Srpske