cjb prijedor (5)Na području CJB Prijedor uspješno realizovane aktivnosti regionalne akcije pojačane kontrole vozača motocikla, lakih motocikla, mopeda i bicikla

Policijski službenici CJB Prijedor su u vremenskom periodu od 17.06.2016.godine do 26.06.2016.godine učestvovali u realizaciji regionalne akcije pojačane kontrole učestvovanja u saobraćaju vozača motocikla, lakih motocikla, mopeda i bicikla.

U okviru akcije kontrolisano je ukupno 80 vozača motocikla i lakih motocikla, 91 vozač mopeda i 29 vozača bicikla.

Od ukupno 200 kontrolisanih vozača motocikla, lakih motocikla, mopeda i bicikla, sankcionisano je 117, od kojih najviše zbog nenošenja ili nepravilnog nošenja zaštitne kacige, ukupno 83 vozača.

Bez položene odgovarajuće kategorije za upravljanje motociklom kontrolisano je 12 vozača, dok je 17 vozača upravljalo mopedom prije sticanja prava na upravljanje.

Centar javne bezbjednosti Prijedor apeluje na učesnike u saobraćaju, posebno na vozače motocikla, lakih motocikla, mopeda i bicikla, da se pridržavaju zakonskih saobraćajnih propisa, kako bi na taj način zaštitili sebe i druge učesnike u saobraćaju.

CJB Prijedor