dnspd-gradski odbor-djakovic kandidat (1)Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić izjavio je večeras da se više neće kandidovati za gradonačelnika Prijedora i da predlaže da kandidat bude predsjednik Gradskog odbora DNS-a Prijedor Milenko Đaković.

Pavić, koji je trenutno gradonačelnik Prijedora, naglasio je na večerašnjoj sjednici Gradskog odbora DNS-a da je u opticaju za novog gradonačelnika bilo još prijedloga.

“Dragutin Rodić je na važnoj funkciji u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Duško Ivić je poslanik u Narodnoj skupštini Srpske, a Mirko Sovilj je direktor bolnice i njegova supruga će biti kandidat na odborničkoj listi DNS-a, a mi ne želimo `gomilanje` funkcija”, rekao je Pavić.

milenko djakovicOdgovarajući na pitanje članova Gradskog odbora zašto se više neće kandidovati za ovu funkciju, Pavić je rekao da je umoran, da je fakultet završio 1971. godine, da ima 45 godina radnog staža i da je njegova porodica dovoljno trpjela i do sada.

“Ako bih računao i staž iz vojske i policije, to bi bilo 52 godine staža”, dodao je Pavić.

On je naglasio da ne napušta politiku i da ostaje na čelu stranke, ali da se neće kandidovati za funkciji na kojoj je bio protekla tri mandata, odnosno 12 godina.

Milenko Đaković je u posljednjih osam godina zamjenik gradonačelnika Prijedora.

Sjednica Gradskog odbora DNS-a Prijedor održana je u Kinu “Kozara”.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

dnspd-gradski odbor-djakovic kandidat (2) dnspd-gradski odbor-djakovic kandidat (3) dnspd-gradski odbor-djakovic kandidat (4)