srna-ministar djokicMinistar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je u Banjaluci da je kompanija “Arselor Mital” zainteresovana da učestvuje u aktivnostima prodaje akcija Rudnika željezne rude “LJubija”.

“Sa najodgovornijim predstavnicima `Arselor Mitala` razgovarao sam prošle sedmice o nekoliko važnih segmenata koji su bitni za poslovanje ove kompanije. Vlada Srpske je zbog toga odlučila da povuče odluku o prodaji 64,9 odsto akcija RŽR `LJubija` iz Prijedora firmi iz Izraela”, rekao je Đokić novinarima.

On kaže da je predstavnicima “Arselor Mitala” dat rok od 15 dana ukoliko žele da učestvuju u pregovorima o kupovini akcija RŽR “LJubija”.

“Vlada Srpske će nakon toga razmotriti ponude `Arselor Mitala` i izraelske kompanije i donijeti odluku koju će proslijediti Narodnoj skupštini. Želim da prekinem spekulacije da li je ovaj postupak transparentan ili nije”, dodao je Đokić.

On je istakao da predstavnici “Arselor Mitala” moraju da budu svjesni da njihova poreska obaveza iznosi 42.000.000 KM, plus kamate u iznosu od 7.000.000 KM.

Đokić je napomenuo da su koalicioni partneri koji čine vlast u Srpskoj imali konsultacije o RŽR “LJubija”.

Narodna skupština Republike Srpske trebalo je da u nastavku 12. redovne sjednice razmatra odluku o prodaji 64,9 odsto akcija RŽR “LJubija” iz Prijedora.

SRNA