samardzija-dosenovic-tudorovicLegenda prijedorskog tenisa Leonard Leo Samardžija, učenik još legendarnijeg Mile Kovačevića, pobijedio je juče Zvonimira Tudorovića, direktora Njivice resorta u prijateljskom susretu rezultatom 2:1 (6:2, 3:6, 6:1).

Ovaj neobični meč odigran je na hrvatskom ostrvu Krk u naselju Njivice.

Naizgled obični meč, koji je bio zamišljen kao otvaranje sezone, obilježilo je neobično suđenje uglednog zagrebačkog teniskog sudije Dane Došenovića, inače porijeklom iz okoline Prijedora.

Naime, tokom cijelog meča on je svojim “spornim” odlukama pokazivao otvorenu naklonost ka Samardžiji što je razljutilo brojne gledaoce, uglavnom domaće i strane turiste.

Sredinom drugog seta, zbog mnogobrojnih grešaka, publika, ali i razjareni igrači sa okolnih terena, bacili su Došenovića u obližnje more, zajedno sa sudijskom stolicom.

Nakon ovog “incidenta” meč je nastavljen, a Samardžija je i bez pomoći sudije, koji se kupao u moru, ostvario trijumf od 2:1 (6:2, 3:6, 6:1).

njivice (1)Domaći navijači, naravno, za sve krive pristrasnost Došenovića i otvoreno navijanje za “zemljaka” Lea Samardžiju.

Revanš je zakazan za srijedu od 18:00 časova, a zanimljivo je da će sudija biti isti.

Ukoliko ste sa stigli do ovih redova, moraćemo vam uputiti malo izvinjenje, zbog nekih činjenica koje smo, u dogovoru sa akterima ove priče, malo “izmijenili” kako bi bilo zanimljivije.

Naime, ovaj teniski meč je odigran i završio se pomenutim rezultatom, međutim, od bacanja sudije Došenovića u more nije bilo ništa.

Jeste bilo kupanja, ali dobrovoljnog.

njivice (3)Prijedorčanin Leonard Samardžija, koji je u gradu na Sani uglavnom poznatiji kao fudbaler, posljednjih godina postiže dobre rezultate na teniskim turnirima seniora/veterana “bijelog sporta”.

Tako je i ovaj put iskoristio priliku da odmjeri snage sa Tudorovićem a na Krku je bio i Došenović, čest i rado viđen gost na teniskim turnirima u Prijedoru.

-Ovi mečevi sa prijateljem Zvonimirom su odlična uvertira za turnir seniora Prijedor Open 2016, koji po sedmi put organizuje TK “Dr Mladen Stojanović”, a koji se igra od 23. do 26. juna u našem gradu. Koristim priliku da pozovem, kako igrače starije od 35 godine, tako i gledaoce, da dođu na terene u Prijedoru i pogledaju sa kakvim žarom nastupaju igrači koji, uprkos godinama i dalje znaju kvalitetno da igraju tenis – rekao je Samardžija.

Inače, VII Prijedor open će se igrati u 7 muških kategorija i 5 ženskih kategorija, a ovaj turnir je u zvaničnom ITF kalendaru.

Tekst i foto – D.D./Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto ilustracija – Njivice resort

njivice  (2) njivice (4)