srna-gradonacelnici prijedora i banjaluke-sastanakGradonačelnici Banjaluke Slobodan Gavranović i Prijedora Marko Pavić zaključili su na današnjem sastanku da direktni sastanci gradonačelnika ova dva susjedna grada i razmjena mišljenja o mnogim pitanjima mogu dati doprinos razvoju tih gradova, ali i većeg broja opština vezanih za ta dva grada.

Gavranović je nakon sastanka rekao novinarima da se kroz direktne razgovore i razmjenu iskustava može doći do prijedloga kako da neka od pitanja ova dva grada zajedno urede i tako preuzmu odgovornost za svoju poziciju koju imaju u svojoj regiji.

“Ovi gradovi su lideri u svojoj regiji i od razvoja naša dva grada neposredne koristi imaju i lokalne zajednice u našem okruženju”, naveo je Gavranović.

Prema njegovim riječima, zajednički nastupi ova dva grada u Savezu opština i gradova, u parlamentu i ministarstvima Srpske može dati doprinos za kvalitetnije uređenje mnogih rješenja koja će ići u korist građana.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić naveo je da Banjaluka i Prijedor, po svim parametrima, čine 50 odsto Republike Srpske i da bi zbog toga trebalo da imaju jaču ulogu u donošenju zakonskih rješenja vezanih za život lokalnih zajednica.

“Ova dva grada mogu dati značajnije učešće i doprinos u radu asocijacije koja okuplja lokalne zajednice, i njihov uticaj tu mora biti veći, jer se zna dogoditi da ta asocijacija skrene u političke vode i donese rješenja koja nisu u interesu građana i lokalne sredine”, rekao je Pavić.

On je dodao da su na sastanku razmijenjena mišljenja iz raznih oblasti i o mnogim pitanjima vezanim za ova dva grada.

SRNA