brdo-buducnost (1)OFK Brdo iz Hambarina je lako došlo do sva tri boda protiv Budućnosti iz Banjaluke, opravdavši ulogu favorita i savladavši je sa ubjedljvih 3:0, čime su se učvrstili na sedmom mjestu na tabeli sa 36 bodova.

Ovim plasmanom biće najbolje plasirani u Regionalnoj ligi Republike Srpske-grupa Zapad, od tri predstavnika grada Prijedora.

Od samog početka susreta na stadionu „Vedro polje“ izabranici trenera Amira Kaltaka, koji se ovoga puta nije našao na terenu, jer nije bilo ni potrebe, kontrolisali su igru.

Posebno se trudio Damir Gredelj, najbolji akter utakmice, koji je u 18.minuti prvi zaprijetio, ali je njegov udarac, poslije uspješne akcije domaćih, završio tik kraj stative.

brdo-buducnost (2)U 41.minuti centaršut Besima Ibričića sa desne strane ne koristi Aner Ljeljak, koji na „drugoj“ stativi kasni da sa svega nekoliko metara zatrese mrežu.

Ipak, pred sam odlazak na odmor, asistenciju Gredelja u šesnaestercu protivnika upotrebio je Haris Kaltak i ispod golmana Dalibora Ždrnje, koji mu je krenuo u susret, poslao loptu po zemlji na pravo mjesto za 1:0.

I u nastavku „brđani“ su opasniji.

Gosti iz Banjaluke nisu se samo branili, pokušavali su uglavnom dugim i visokim loptama, kao i centaršutevima, iz gužve da dođu do pogotka, ali je mladi golman Adnan Čaušević pravovremenim intervencijama raščišćavao situacije ispred svog gola i u nekoliko navreata izmamio aplauze malobrojnih navijača.

brdo-buducnost (3)Pitanje pobjednika bilo je riješeno u 56.minuti kada je iskusni Ibričić pogodio sa oko 20 metara donji desni ugao Ždrnje za 2:0.

U 70.minutu isto mjesto ciljao je i Ljeljak sa ivice šesnaesterca, ali je Ždrnja izbacio loptu u korner i otklonio opasnost pred svojim golom.

I na suprotnoj strani, Goran Puač imao je namjeru da iznenadi Čauševića, koji je siguran.

Konačno u 85.minuti reviju udaraca završio je Denis Duraković, koji je snažno raspalio po lopti i ona je odsjela u lijevoj strani gola Ždrnje, za krajnji ishod ovog meča od 3:0, odigranog u fer i korektnoj atmosferi.

brdo-buducnost (4)OFK Brdo: FK Budućnost 3:0(1:0)

Hambarine
Stadion: „Vedro polje“
Gledalaca: 40
Sudija: Mišo Mačkić (Banjaluka) 7
Strijelci: Kaltak u 45. Ibričić u 56. i Duraković u 85.minuti
Žuti kartoni: Mešić, Kaltak (Brdo)

BRDO:
Čaušević 7, Mešić 7, Harambašić 7, Karupović 7, Duraković 7, Gredelj 7,5, Sarhatlić 7, Kaltak 7,5, Subašić 6,5, Ibričić 7 (od 60. Kadirić 6,5), Ljeljak 7.

BUDUĆNOST:
Ždrnja 6, R.Majkić 6, Jakovljević 6,5, S.Majkić 6, Novak 6, Miličević 6, Puač 6,5, Kunovac 6, Zdjelar 6,5, Vujinović 6,5, Gudalo 6.

Igrač utakmice: Damir Gredelj (Brdo)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

brdo-buducnost (5) brdo-buducnost (6) brdo-buducnost (7)