nacelnici prijedorska regijaLokalne zajednice prijedorske regije uputiće Vladi Republike Srpske inicijativu da se u rebalansu budžeta pomoć nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama poveća na dva miliona maraka i da se u prostornom planu Republike Srpske ova regija definiše kao posebna cjelina.

Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar rekao je da su ove dvije inicijative glavni zaključci sastanka gradonačelnika i načelnika opština prijedorske regije održanog danas u Oštroj Luci.

“Obratićemo se Vladi Republike Srpske sa inicijativom da se grant republičkog budžeta nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama sa milion maraka poveća na dva, a uz inicijativu da se prijedorska regija definiše kao posebna cjelina ide i inicijativa za osnivanjem regionalnog elektrodistributivnog preduzeća”, naveo je Stanar.

On je naveo da je ovo bio jedan u nizu sastanaka o pitanjima bitnim za regiju, naglasivši da u njihovim razgovorima nema politike nego isključivo interesa stanovnika lokalnih zajednica ove regije.

“Bilo je riječi i o stanju u regiji nakon majskih poplava, o mjerama na sanaciji šteta od poplava i o dinamici punjenja budžeta”, dodao je Stanar.

Osim domaćina, sastanku su prisustvovali gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, načelnici opština Kozarska Dubica, Kostajnica i Krupa na Uni Mile Zlojutro, Drago Bundalo i Gojko Kličković, te zamjenik načelnika opštine Novi Grad Zoran Starčević.

Naredni sastanak lidera šest lokalnih zajednica prijedorske regije održaće se u Krupi na Uni.

SRNA