rtvpd-podgrmec-brziJoš jedno iznenađenje u okviru dosadašnjeg takmičenja za Jelen Kup grada Prijedora, priredio je Podgrmeč, član Pete lige FSP Prijedor.

U prvoj utakmici četvrtfinala pred njim je poklekao Brzi, koji je dva puta zaredom u prethodnim ciklusima bio finalista, a po kišovitom vremenu domaći su, poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca, slavili sa ukupnim rezultatom 8:7, a u regularnom toku meča ishod je glasio 1:1.

Izabranici temperamentnog trenera, ali ujedno i velikog motivatora svoje ekipe, Dragana Antonijevića, su silno motivisani ušli u susret sa željom da trijumfuju protiv favorizovanog kluba iz Busnova, koji se uspješno takmiči u višem rangu-Četvrtoj ligi pod okriljem prijedorskog područnog saveza.

Već u 6.minutu iskusni Bojan Đurkić savladao je protivničkog čuvara mreže Uroša Jugovića i donio prednost svom timu od 1:0 sa kojom je okončano prvo poluvrijeme.

U nastavku gosti su imali nešto više loptu u svom posjedu, ali je Podgrmeč u kontrama bio konkretniji i mogao je da „ovjeri“ trijumf.

Marko Đenadija je odličnim šutem pogodio stativu, a Slavko Crnomarković, koji je uz Marka Janjetovića donosio tu svježinu mladih snaga svom timu, u situaciji kada se našao sam pred golom rivala, doduše, malo iskosa sa lijeve strane, poslao je loptu preko prečke.

Brzi je u posljednjim trenucima pogotkom Danijela Bilbije izjednačio na 1:1.

Prilikom konačnog raspleta svi izvođači penala su bili precizni do sedme serije.

Tada je prekaljeni golamn Zoran Ćurčija odbranio udarac Dragana Inđića i nastalo je neopisivo slavlje domaćih.

Njihovom prvotimcu Nikoli Sušiću, kao najboljem akteru na terenu, uručen je prigodan poklon.

Podgrmeč: Brzi(Busnovi) 1:1(1:0) penalima 7:6

Oštra Luka
Stadion FK Podgrmeč
Gledalaca: 30
Sudija: Aleksandar Jevtić (Prijedor) 7,5
Strijelci: Đurkić u 6. za Podgrmeč, a Bilbija u 90.minutu za Brzi
Strijelci iz jedanaesteraca: Šakić, Đurkić, Crnomarković, Đenadija, Bošnjak, Eremić i Petković za Podgrmeč, a Čanković, Bilbija, Đuričić, Vukojević, Radić i Lopar za Brzi
Žuti kartoni: Došenović, Timarac, Bošnjak (Podgrmeč), Lopar, Vukojević (Brzi)

PODGRMEČ:
Ćurčija 7, Šakić 7,5, Đenadija 7,5, Đurkić 7,5, Sušić 8, Crnomarković 8, Janjetović 8, Timarac 6,5 (od 78. Vasiljević -), Petković 7, Bošnjaković 7, Došenović 6,5 (od 46. Eremić 7)

BRZI:
Jugović 7, Inđić 6,5, Krneta 6,5 (od 75. Stojnić -), Topić 6,5 (od 75. Mikan -), Vukojević 7, Čanković 7, Popović 6,5 (od 80. Kljajić -), Radić 7, Lopar 7,5, Đuričić 7, Bilbija 7,5

Igrač utakmice: Nikola Sušić (Podgrmeč)

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – RTV Prijedor