prijedor-bosna visoko (1)Opraštajući se od svojih navijača i sezone u prvenstvu Premijer lige BiH rukometaši Prijedora, koji su davno osigurali opstanak, u posljednjem 30.kolu u subotu u sportskoj dvorani „Mladost“ od 18:00 časova dočekuju Krajinu.

Cazinjanima „gori pod nogama“ i ukoliko pokleknu, najvjerovatnije bi izgubili status člana društva najboljih.

-Već mjesec dana na društvenim mrežama, po kuloarima i rukometnom svijetu uopšte priča se da moja ekipa odlučuje o tome ko će ostati u ligi, a ko ispasti. O nekim sramotnim radnjama nema ni govora sa naše strane – priča trener Saša Babić.

Strateg Prijedočana, ponovivši što je jednom prilikom istakao da na terenu „ni rođenog oca ne bi pustio“, primjećuje izvjesnu nervozu i pritisak na svojim igračima, jer na psihološkom planu takva situacija utiče na njih.

-Odgovorno, kao trener i pedagog sa 35 godina provedenih u ovom sportu, tvrdim da ćemo odigrati bez kalkulacija,pošteno do kraja i dati sve od sebe da pobijedimo, a ukoliko protivnik na terenu bude bolji, sportski mu čestitati – naglasio je Babić.

Sigurno je da se u megdanu krajiških rivala može očekivati velika borba i neizvjesnost do posljednjeg trenutka, kako je to bilo i u Cazinu, kada su Prijedorčani pred TV kamerama golom iskusnog Dejana Unčanina sa devet metara u posljednjim sekundama slavili sa 22:21.

Krajina najavljuje da će u meču odluke imati i veliku podršku svojih simpatizera.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com