rudar prijedor-sky cola (1)Popularni osvježavajući napitak Sky Cola donosi fenomenalno iznenađenje za sve fanove fudbalskih klubova diljem BiH!

Želeći dati doprinos najpopularnijem sportu u BiH, Sarajevski kiseljak je pokrenuo cobranding program s dvanaest fudbalskih klubova Premijer lige BiH te izdao posebnu ediciju Sky Cole. Uz poznati logotip Sky Cole etiketu će od sada krasiti i grbovi NK Široki Brijeg, HŠK Zrinjski, FK Sarajevo, FK Radnik Bijeljina, NK Čelik, FK Mladost Doboj Kakanj, NK Vitez, FK Željezničar, FK Slavija, FK Rudar-Prijedor, FK Borac i FK Velež.

Cobranding program Sky Cole ove godine daje jedinstvenu šansu da fudbalski klubovi steknu dodatni izvor finansiranja zahvaljujući podršci svojih vjernih fanova.

“Nastavljajući naša dugogodišnja nastojanja da na različite načine doprinesemo stvaranju bolje kvalitete fudbala u BiH, Sarajevski kiseljak je ponudio suradnju na ovom projektu svim klubovima Premijer lige BiH. Kako neki klubovi radi ranije preuzetih obveza nisu bili u mogućnosti prihvatiti suradnju, Podrži i navijaj je rezultirao partnerstvom sa 12 klubova, s mogućnošću da se i ostali priključe naknadno.

rudar prijedor-sky cola (4)Vjerujemo da je izuzetno bitno da domaće kompanije podržavaju i pokreću ovakve projekte, što za krajnji rezultat donosi dodatnu vrijednost cijeloj lokalnoj zajednici”, istaknuo je Davor Čičić, direktor marketinga i razvoja u kompaniji Sarajevski kiseljak d.d.

Kako se na bocama posebne edicije Sky Cole nalaze grbovi klubova, svaki kupac odabirom boce ujedno bira kojem klubu pruža direktnu novčanu podršku svojom kupovinom.

“Mislim da je ponuda Sarajevskog kiseljaka za ovakvu vrstu saradnje za svaku pohvalu. Pošto klub ne ulaže sredstva, a ulaganja sponzora nisu pretjerano velika, za očekivati je da i klub i sponzor imaju koristi od ove vrste saradnje. Teško je sada procijeniti kolika bi obostrana korist mogla biti, ali vremenom bi trebala biti sve bolja. Nadam se da će se ulaganja Sarajevskog kiseljaka isplatiti u sljedećem periodu, kao i klubu, gdje je u ova teška vremena svaka marka dobro došla”, potvrdio je Branislav Rokvić, predsjednik FK Rudar-Prijedor.

Na današnjem meču Rudar-Prijedor: Čelik trebala bi biti održana promocija ove saradnje među navijačima Prijedorčana.

Promocija se sastoji iz tri dijela.

rudar prijedor-sky cola (2)Prvi dio će se odvijati ispred stadiona prije utakmice gdje će se dijeliti promtivni leci i promotivne papirne kape navijačima a oni bi se slikali sa promoterima Sky Cole ispred moving bannera koji će biti u bojama kluba.

Drugi dio će se odvijati neposredno prije utakmice na stadionu gdje će promoter u vidu moving bannera sa vizualom Sky Cola FK Rudar-Prijedor šetati oko terena do početka utakmice.

Treći dio je planiran kao half-time show na centru stadiona u toku poluvremena. Promoteri će organizovati Blind Football, gdje će neko iz publike odabran slučajnim odabirom pokušati postići pogodak svezanih očiju na mali gol koji će biti postavljen na centru terena. Nagrada bi trebala biti poklon paket Sky Cole i proizvodi Sky Cole.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rudar prijedor-sky cola (3)