rtp-privredni savjet gradaJedan broj inicijativa, kojima je Privredni savjet grada Prijedora tražio poboljšanje uslova privređivanja već je pretočen u praksu. Tako su izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji mali privrednici, oni koji nemaju više od tri zaposlena i čiji godišnji promet ne prelazi 50.000 KM oslobođeni od obaveze posjedovanja fiskalne kase.

Pored toga, izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, vraćen je neoporezivi dio dohotka, čime je poslodavcima u Republici Srpskoj na raspolaganju ostalo dodatnih oko 85 miliona maraka, koje mogu iskoristiti za razna poboljšanja uslova poslovanja, rečeno je, između ostalog na sastanku Privrednog savjeta Prijedora.

Na ovom sastanku je bilo riječi i o potrebi uvođenja registra parafiskalnih nameta, oslobađanja od plaćanja pdv-a na pomoć koju privredi i licima oštećenim u nedavnim poplavama daju privredni subjekti.

Članovi savjeta upoznati su sa analizom prepreka u poslovanju, te negativnom uticaju sadašnjeg srednjoškolskog obrazovnog programa na tržište rada.

RTV Prijedor