pozoriste prijedor-zenidba-najava (1)Pozorište Prijedor igraće u subotu, 2. aprila, premijerno “Ženidbu” autora Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, režisera Snežane Udicki i dramaturga Darka Cvijetića, najavio je danas direktor ove kuće Zoran Baroš.

“Snežana Udicki uhvatila se u koštac sa klasikom koji ova kuća do sada nije radila i koji je, nadam se da će tako ocijeniti i publika, uspješno privela ovaj posao kraju”, rekao je Baroš na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Riječ je o petoj premijeri u 63. sezoni Pozorišta Prijedor.

“Prvi put u našem ansamblu je Nusmir Muharemović, glumac Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice kojeg ćete imati priliku da vidite u ovoj predstavi i, nadam se, ne posljednji put u nekoj od naših predstava”, kazao je Baroš.

pozoriste prijedor-zenidba-najava (2)On je dodao da je scenski pokret radio Slobodan Perišić, glumac i režiser koji je u Pozorištu Prijedor ranije radio predstavu “Večera budala”.

Režiser Snežana Udicki rekla je da je strah mladih ljudi od veze, a kamoli od braka, aktuelna tema.

“Pitanje je gdje su nestale emocije i čime se vodimo kada se odlučimo na bračnu zajednicu. Ova predstava želi da pokaže da su to najmanje emocije i to je najdramatičnije u današnjem vremenu”, kazala je Udicki.

Glumac Nusmir Muharemović rekao je da će ansambl Pozorišta Prijedor, kao perspektivan i mlad, za pet do deset godina biti jedan od najjačih u zemlji.

“Repertoarska politika ove kuće je, po meni, odlična jer komadi poput `Ženidbe` i drugih klasika se sve rjeđe i rjeđe izvode na našim prostorima. Sretan sam što ovo radim, ali tužan da iza sebe imam 30 predstava, a prvi put radim ruskog klasika”, ocijenio je Muharemović.

U predstavi igraju i Tatjana Binjaš, Siniša Vučićević, Mirela Predojević, Ena Radovanović, Vedran Marčeta, Dean Batoz, Srđan Knjeginjić, Boris Tomić i Maja Brdar.

Scenografiju i grafički dizajn radio je Vladimir Vanja Vlačina, kostimografiju Jelena Karanović-Vidović, a muziku Nebojša Aleksić.

Prva repriza najavljena je za ponedjeljak, 4. aprila, u 20.00 časova.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

pozoriste prijedor-zenidba-plakat