mira-zrinjski-jesen-rezultat (4)Rukometašice prijedorske „Mire“ su u odmjeravanju snaga jedinih predstavnika Republike Srpske u Premijer ligi BiH za žene bile ubjedljive u Rogatici protiv istoimene ekipe i savladale je sa 29:19.

Prijedorčanke sada zauzimaju četvrto mjesto sa 29 bodova, dok je domaćin ostao na samom začelju sa samo dva osvojena boda.

Tako su izabranice trenera Ljubice Ivetić samo nastavile uspješnu seriju ovog proljeća, ali i od posljednjeg jesenjeg poraza kod, do sada neprikosnovenog lidera na tabeli ekipe „Grude-Autoherc“ (26:33), još 28.novembra 2015.godine.

zrk mira-pocetak zimskih priprema (2)Od tada u šest mečeva ostvarile su četiri pobjede i dva neriješena rezultata.

-Išli smo u Rogaticu naravno da uzmemo tri boda, ali isto tako da odigramo jednu opušteniju utakmicu, da isprobamo različite kombinacije u napadu kako bi se sto bolje pripremili za naredna teža iskušenja koja nas očekuju. Iz tog razloga, dosta igračica je dobilo minutažu, kako bi ta „lepeza“ kandidatkinja za prvu postavu bila što veća. Dosta je među njima mlađih koje su željne dokazivanja – rekla je Ljubica Ivetić.

Dugo već ŽRK „Mira“ traje u vrhu najjače konkurencije. U ovom sportskom kolektivu, koliko god se činilo da, možda ponekad, i previše mlade rukometašice čekaju pravu šansu, kada je dobiju „eksplodiraju“.

mira-bihac-foto izvjestaj (3)Takva je jesenas bila desno krilo Milica Došen, sa „dinamitom“ u nogama, brza u kontram,a da je milina gledati kako ih sa lakoćom završava sa sjajnim radijusom kretanja.

Ili u maštovitim akcijama, koje, kada joj loptu u pravom trenutku, najčešće doda desni bek Dunja Kunovac, efektno završava sa svoje pozicije.

Šteta je što se Došenova povrijedila i nema je u timu, a imala je status juniorske reprezentativke BiH, međutim, i kod nje, što nije izuzetak jer je tih slučajeva bilo je i ranije, odlazak na studije donosi novo opterećenje.

-Sigurno je da je na nama iskusnijim igračicama da budemo podrška onima čije vrijeme dolazi. I sama se sjećam svojih prvih koraka u prvom timu, kada je bilo bitno da starije saigračice ne reaguju na grešku mene, Slađane Ivetić i ostalih djevojaka. Trudim se da se tako postavim prema mlađima, jer ono što je „Miru“ krasilo svih ovih godina, da ima kontinuitet trajanja u vrhu elitne bh.konkurencije, pa i stiže do trofeja, jeste kolektivni duh. Uvijek su spoj iskustva i mladosti, ali prihvaćeni na pravi način, preduslov uspjeha – naglasila je Dunja Kunovac.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

zrk mira-2015-2016-final ekipa