fsa-brdo (1)Ekipa FSA Prijedor je u komšijskom derbiju u 19.kolu prvenstva Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad savladala OFK Brdo iz Hambarina sa 1:0.

Trijumf izabranika Nenada Bašića je potpuno zaslužen, ako se zna da su u većem dijelu susreta pokazali želju i zalaganje, imali i više lijepih akcija, ali im je nedostajalo prisebnosti u završnici napada.

Bio im je ovo ujedno i prvi trijumf ovog proljeća, poslije remija i dva „vezana“ poraza, te sada mnogo mirnije nastavljaju takmičenje.

Pitanje pobjednika riješeno je već u prvoj minuti.

Mirnes Karupović je dobro prošao po desnoj strani, centrirao u kazneni prostor na „drugu“ stativu, a Vladan Galonja zahvatio loptu i poslao je u suprotan ugao sa desetak metara.

„Brđani“ su od 41.minuta ostali sa igračem manje, jer je Endi Puškar zbog vrijeđanja prvog pomoćnog sudije Mirana Kolara iz Prijedora zaradio direktan crveni karton.

Najistaknutiji pojedinac na terenu bio je Brane Granatić.

fsa-brdo (2)Mnogo je pretrčao, bio zahvalan u „defanzivi“, a šteta je što veoma dobru partiju nije krunisao pogotkom u 57.minuti.

Nosio je loptu gotovo po čitavoj lijevoj strani terena stadiona „Poljana“, ušao u kazneni prostor i kada je kapiten rivala Jadranko Vidović bio nemoćan da ga spriječi pri šutu u nezaštićeni dio mreže, odlučio se da loptu pošalje prema saigračima, ali su je odbrambeni fudbaleri protivnika izbacili u korner.

Kasno su se „probudili“ momci Amira Kaltaka.

U 66.minuti nakon prodora sa desne strane, Aner Ljeljak sa oko 20 metara pogađa prečku.

U 80.minuti Karis Kaltak je gotovo sa istog mjesta iskosa sa lijeve strane pred kaznenim prostorom pogodio lijevu stativu domaćih, a Brkić u gužvi postigao gol.

Sudija Bojan Džepina iz Prijedora pokazao je prvo na centar, a potom dosudio prekršaj zbog, navodnog, faula nad golmanom Milomirom Novakovićem, iako će steško uvjeriti nekoga na tribinama da je postojao.

U 84. minuti Brkić je sam pred golom FSA Prijedor, ali „tuče“ preko prečke, da bi na kraju susreta zbog drugog žutog kartona morao ranije „na tuširanje“.

-Imali smo velikih kadrovskih problema, jer nismo mogli da računamo na sedmoricu prvotimaca, dok nam je jedan rezervni sa radnog mjesta stigao da uđe u igru. Čestitam svojim igračima, ostavili su „srce na terenu“, pokazali kako se bori za boje kluba, ali imam riječi pohvale i za igru komšija – rekao je trener Prijedorčana Nenad Bašić.

S druge strane njegov kolega sa klupe OFK Brda Amir Kaltak je bio vidno revoltiran i razočaran.

-Šta da kažem nego da smo „pokradeni“. Poništen nam je čist gol, dva igrača isključena, što dovoljno govori o kriterijumu sduije. Domaćim igračima nemam šta da prigovorim i čestitam im na pobjedi – istakao je Kaltak.

FSA Prijedor-OFK Brdo(Hambarine) 1:0 (1:0)

Prijedor
Stadion: „Poljana“
Gledalaca: 70
Sudija: Bojan Džepina (Prijedor) 5
Strijelac: Galonja u 1.minuti
Žuti kartoni: Bujić, Pekija, Čulić, Došenovičć (FSA Prijedor), Pašić, Brkić, Duraković (OFK Brdo)
Crveni kartoni: Endi Puškar (OFK Brdo) u 41. i Asmir Brkić (OFK Brdo) u 88.minuti (drugi žuti karton)

FSA Prijedor:
Novaković 7, Rečević 7, Galonja 7,5, Čačić 6,5, Bujić 7, M.Karupović 7 (od 71. Mršić -), Pekija 7, Kušmić 6,5, Došenović 7, Granatić 7,5, Čulić 7
Trener: Nenad Bašić

OFK Brdo:
Vidović 7,5, Mešić 7, V.Karupović 6,5, Pašić 7, Puškar 6,5, Merdanović 6,5, Brkić 7, Duraković 6,5, Ljeljak 7, Sarhatlić 6,5, Kaltak 7
Trener: Amir Kaltak

Igrač utakmice: Brane Granatić (FSA Prijedor)

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

fsa-brdo (3) fsa-brdo (4) fsa-brdo (5) fsa-brdo (6) fsa-brdo (7) fsa-brdo (8)