bilijar-prijedor open 2016-kraj (1)Dvadesetogodišnji Alen Muratović, član Bilijar kluba “Predator” iz Sarajeva, višestruki prvak BiH, pobjednik je drugog Otvorenog prvenstva grada Prijedora u bilijaru, “Prijedor Open 2016”, koje je proteklog vikenda održano u Bilijar klubu “Manila” u našem gradu.

On je u finalu rezultatom 8:2 savladao Šandora Tota iz Novog Sada (Srbija), nekadašnjeg prvaka Evrope.

Treće mjesto je pripalo Sanjinu Pehlivanoviću iz BK “Predator” Sarajevo, inače najmlađem juniorskom prvaku Evrope ikada, dok je četvrti bio Elvedin Rekić iz Bihaća.

Osmorici najboljih pripale su i novčane nagrade.

bilijar-prijedor open 2016-kraj (2)Prvoplasirani Muratović je nagrađen sa 350 eura, Totu je pripalo 150 eura dok su Pehlivanović i Rekić dobili po 100 eura, a četvorica najboljih dobili su poklone sponzora turnira.

Zanimljiva činjenica je da su se u 3. kolu sastali upravo Tot i Muratović a pobjedu je odnio iskusniji takmičar rezultatom 8:6 dok je mladi Sarajlija put ka trijumfu na turniru morao nastaviti kroz repesaž.

-Prezadovoljan sam osvojenom titulom, naročito zbog činjenice da sam u finalu savladao legendu bilijara na našim prostorima Šandora Tota. Nakon početnog vođstva protivnika, u finalu mi je sve polazilo “za rukom” pa sam se revanširao za poraz u ranoj fazi takmičenja. Kvalitet turnira je bio odličan što mi je poslužilo kao odlična priprema za predstojeće seniorsko Evropsko prvenstvo početkom mjeseca aprila – rekao je Muratović.

bilijar-prijedor open 2016-kraj (3)Inače, igrala se popularna “desetka”, a boje domaćina branila su jedanaestorica Prijedorčana.

Organizator takmičenja bio je Sportski bilijar klub „Prijedor“.

-Prethodnih dana Prijedor je bio bilijar centar regije jer smo okupili zaista kvalitetne igrače iz nekoliko zemalja. Prema ocjeni samih učesnika ovaj turnir je bio bolji od prošlogodišnjeg što nam nameće obavezu da naredne godine napravimo novi korak naprijed. Činjenica da su se među 32 igrača učesnika našli višestruki prvaci Evrope, te BiH i Srbije vrijedna je pažnje i potvrda je kvaliteta “Prijedor Opena” – rekao je Dražen Vrhovac, prvi čovjek Organizacionog odbora takmičenja i kluba domaćina.

On se posebno zahvalio gradonačelniku Marku Paviću i gradu Prijedoru koji je bio pokrovitelj “Prijedor Opena 2016” te sponzorima i prijateljima koji su pomogli organizaciju takmičenja.

Osim samog turnira, prijedorski igrači bilijara ali i oni iz gradova okruženja mogli su proteklih dana da nauče brojne tajne bilijara koje im je i ove godine prenosio Šandor Tot.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

bilijar-prijedor open 2016-kraj (4) bilijar-prijedor open 2016-kraj (5) bilijar-prijedor open 2016-kraj (6) bilijar-prijedor open 2016-kraj (7) bilijar-prijedor open 2016-kraj (8) bilijar-prijedor open 2016-kraj (9)