rudar prijedor-mladost dk-juniori (2)Kadeti i juniori Rudar-Prijedora gostovali su proteklog vikenda kod vršnjaka iz zvorničke Drine u okviru 19. kola Omladinske Premijer lige.

Nakon poraza u prošlom kolu izabranici trenera Srđana Marjanovića su se kući vratili sa punim plijenom nakon preokreta.

Prvih 20-ak minuta kadeti Drine su bili bolji rival, izveli su nekoliko dobrih napada, a nakon dobro izvedenog kornera poveli su u 8. minuti preko Jašarevića.

Da vođstvo domaćih ne bude ubjedljivije pobrinuo se golman Kačavenda koji je imao nekoliko zapaženih intervencija.

rudar prijedor-mladost dk-kadeti (4)To kao da je dalo podstrek Prijedorčanima pa su došli do izjednačenja u 38. minuti.

Nakon udarca kapitena Davora Polovine, odlično je reagovao Miljan Pavlović te je odbijenu loptu glavom sproveo u mrežu golmana Petrovića.

Pogodak u finišu prvog dijela igre dao je podstrek mladim „rudarima“ pa su u nastavku bili bolji rival i zasluženo stigli do pobjede.

Odlučujući trenutak dogodio se u 57. minuti kada je Nikola Zorić, koji je u igru ušao samo tri minuta ranije, odlično reagovao nakon kornera koji je izveo Mile Kovačević i glavom pogodio za radost „zeleno-crnih“.

rudar prijedor-juniori-proljece 2016Juniori Rudar-Prijedora su protiv vršnjaka iz Zvornika igrali 1:1 čime su se zadržali u gornjoj polovini tabele, a meč je obilježio evro-gol Predraga Lajića.

Domaći su poveli u 33. minuti kada je nakon centaršuta sa desne strane glavom šutirao Galić, Dragić je odbranio, ali je pomoćni sudija signalizirao da je lopta prešla gol-liniju.

Tri minute kasnije ponovo se istakao mladi Lajić, koji je pogodio iz slobodnog udarca.

Nakon prekršaja mladih Zvorničana, štoper Prijedorčana je namjestio loptu na oko 27-28 metara iskosa sa desne strane, šutirao preko „živog zida“ i pogodio golmanove lijeve „rašlje“ za 1:1.

rudar prijedor-kadeti-proljece 2016Iako su bili mnogo bolji rival u nastavku meča, izabranici trenera Zorana Bujića nisu uspjeli ponovo savladati golmana Stojanovića pa je ostalo neriješeno.

Kadete i juniore Rudar-Prijedora ovog vikenda očekuju novi mečevi a domaćini su vršnjacima iz Travnika.

Tekst i foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com