srna-dns-novi clan perisicPredsjednik Skupštine opštine Teslić Željko Perišić potpisao je danas u Prijedoru pristupnicu Demokratskom narodnom savezu.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić ocijenio je da ovim DNS i dalje jača u Tesliću i dobojskoj regiji, kao što je bio slučaj sa svim ranijim izborima na kojima je uvijek osvajao više glasova, nego na prethodnim.

“Nama je veliko zadovoljstvo da je Perišić, u vremenu dok je bio nezavisni odbornik, procijenio da je DNS partija koja može i njega lično afirmisati, ali i partija koja može povući razvoj Teslića, dobojske regije i Republike Srpske”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je dodao da je Perišić svojim dosadašnjim radom pokazao da su njegovi principi bliski principima rada DNS-a.

Perišić je rekao da je DNS stranka demokratskog centra koja u kontinuitetu vodi ispravnu politiku i koja uvijek racionalno razmišlja.

“Ne trebaju nam usijane glave i teška retorika. U ovom momentu moramo sačuvati ono za šta smo se svi borili. Sada je bitnije nego ikad da imamo iskusne i pametne ljude sa ogromnim političkim znanjem i životnim iskustvom koji u ovom teškim trenucima za Republiku Srpsku mogu naći pravo rješenje, a tu vidim predsjednika Pavića”, rekao je Perišić.

On je naveo da je bio pripadnik izviđačko-diverzantske jedinice Vojske Republike Srpske i da je njegov otac bio pripadnik Vojske Srpske.

“Nisam se bojao ni tada niti se danas bojim za sebe. Ali ako smo i moj pokojni otac i ja morali da nosimo pušku, moja je velika želja da to moje dijete ne mora”, dodao je Perišić.

Perišić je na lokalnim izborima 2012. godine učestvovao kao kandidat SNSD-a, a od iste godine u Skupštini opštini Teslić djeluje kao nezavisni odbornik.

Potpisivanju pristupnice prisustvovali su potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović, generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić i predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Doboj Marinko Đukić.

SRNA