fondacija zajednicki put-kurs stranih jezika 2016Ove subote, 06.02.2016. godine, u prostorijama JU Centar „Sunce“ Prijedor sa početkom u 18 časova, biće upriličena promocija najuspješnijih polaznika, potpisivanje ugovora o besplatnoj edukaciji i usavršavanju osoba s invaliditetom, kao i promocija planiranih aktivnosti programa „Škola stranih jezika“ Fondacije „Zajednički put“.

Škola stranih jezika, Fondacije Zajednički put, inspirisana je željom da se obezbjedi kvalitetno učenje stranih jezika, uz niske troškove obuke, kako bi se dobila mogućnost da mladi ostvare svoje potencijale učenjem stranih jezika, a da iz mjesečnog budžeta ne izdvajaju veliku sumu novca za tako nešto.

Pored primarnog cilja, Škola jezika ima za cilj da osigura dodatni budžet JU „Centar Sunce“ (u čijim prostorijama se održava nastava) kojim bi se izvršila nabavka sirovina neophodnih za praktičnu nastavu i proizvodnju ove ustanove.

Treći cilj Škole jezika jeste obezbjeđivanje besplatnog kursa za sve osobe sa invaliditetom i volontere Fondacije „Zajednički put“.

Takođe, jako bitan cilj Škole jezika jeste zaposlenje i profesionalno usavršavanje mladih profesora iz Prijedora.

Kroz program Škole jezika do sada je preko 190 mladih ljudi Prijedorske regije uspješno završilo edukaciju poznavanja pet stranih jezika (engleskog, njemačkog, norveškog, francuskog i italijanskog) u skladu sa evropskim nivoima poznavanja stranih jezika, a od ovog ciklusa, uvedena su još dva jezika (španski i ruski).

Osim osnivača Fondacije „Zajednički put“ Semire Hoffmann, ovoj promociji će prisustvovati najaktivniji volonteri Fondacije, članovi i korisnici Zaštitne radionice, profesori, kao i polaznici koji su uspješno završili drugi ciklus programa Škola jezika.

Fondacija „Zajednički put“ Prijedor