sloga rakelici-okupljanjeRanije nego što je to bilo za očekivati okupili su se fudbaleri Sloge iz Rakelića u polusezoni prvenstva Četvrte lige FSP Prijedor sa dijelom članova rukovodstva na sastanku, održanom u Balonu „Gomjenica“ u Prijedoru.

Obratio im se predsjednik kluba, ujedno i prvotimac Goran Bujić, naglasivši da iz ličnog iskustva, s obzirom da je nastupao i u drugoligaškoj i trećeligaškoj konkurenciji Republike Srpske, sportski kolektiv koji je prošle godine na dostojanstven način obilježio četiri decebnije postojanja, mora da stremi ka boljim rezultatima.

-Uslovi koje imamo i potencijal daju nam za pravo da razmišljamo o regionalnom takmičenju. Ove sezone dosta smo zaostali, ali moramo da popravimo utisak i već prve dvije utakmice, protiv jesenjeg prvaka Partizana iz Kostajnice koga dočekujemo na startu, te gostovanje u Busnovima „ljutom“ rivalu Brzom, koji nas je savladao jesenas u Saničanima, odrediće naš pravac. Želja nam je da znamo kakvi su planovi svih igrača, u zavisnosti od toga da li će odlaziti, odredićemo se i prema dolasku novih, ali cilj je da stvorimo tim koji bi se sljedeće sezone borio za prvo mjesto – najavio je Bujić.

Za sada je jedino opremu vratio Vladimir Vujičić, a trener Branko Torbica, koji je u finišu vodio Rakelićane, osmoplasirane sa 13 bodova, rekao je fudbalerima da ostaje rok 15.februar, kako bi se izjasnili da li ostaju u svojoj sredini.

U Slogi ne propuštaju da istaknu da su uvijek prvenstveno orijentisani na sopstveni igrački kadar i da od te klupske „politike“ ne odustaju.

-Ne mogu reći da sam zadovoljan ostvarenim sportskim rezultatom, ali vjerujem u kvalitet koji posjedujete. Period pred nama daje mogućnost da se „brusi“ ekipa. Najvažnije je da predstojeći period iskoristite i da se sami pripremate, da što redovnije dolazite na treninge, jer se samo tako može očekivati napredak u igri. Nespremnost je dolazila do izražaja do sada, a pružao sam priliku onima koji više rade, jer je bilo situacija kada nismo mogli da računamo na one čije su mogućnosti bile veće. Ipak, vjerujem da svako može dati svoj doprinos – istakao je trener Torbica.

Prvo pojačanje na stadionu u Saničanima, gdje će se raditi, uz korišćenje balona i sale Osnovne škole „Branko Radičević“ (Ćela-Petrovo) je Davor Kecman (Brzi).

Sloga bi u svojim redovima, u zavisnosti i od odlazaka, željela da vidi: juniora banjalučkog Borca Marka Janjetovića, a iz Bratstva (Kozarac) Gorana Zdjelara, Boška Banovića i Sajrula Bin Amat Ngadija, ukoliko ne ode u Maleziju u ovom prelaznom roku, kao i Vanju Vranješa.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com