dani zime na kozari 2016Danas se održava centralna manifestacija „Dani zime na Kozari“ sa početkom u 11:00 časova.

Obuhvatiće sportska takmičenja gradova/opština Potkozarja i okruženja, gastro takmičenja turističko-ugostiteljskih škola Republike Srpske, izviđačkih odreda i planinarskih društava, kao i gastro takmičenje u posebnoj kategoriji za lovačka udruženja Potkozarja.

Organizatori 10. privredno turističke manifestacije „Dani zime na Kozari“ su Grad Prijedor, turističke organizacije Prijedor i Kozarska Dubica, te Nacionalni park „Kozara“.

Pokrovitelj 10. manifestacije „Dani zime na Kozari“ je grad Prijedor, a organizovanje manifestacije su pomogli i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srpske, Ministarstvo trovine i turizma, kao i prijatelji manifestacije M:TEL, Bosnamontaža Prijedor, Nikić doo Prijedor, Vodovod Prijedor.

Svečano otvaranje manifestacije je predviđeno 31.01.2016. u 11:00 časova, a proglašenje pobjednika i svečano zatvaranje manifestacije u 15:30 časova.

dani zime na kozari-otvaranje (2)Učesnici sportskih takmičenja (ukupno 10) su iz gradova/opština Potkozarja i okruženja, odnosno grad Prijedor, grad Banja Luka, opštine Kozarska Dubica, Derventa, Oštra Luka, Srbac, Kostajnica, Gradiška, Novi Grad i ekipa Nacionalnog parka „Kozara“.

Takmičenje u okviru ove manifestacije održava se u pet zabavnih sportskih disciplina, kao što su trčanje parova sa vezanim nogama, štafeta kengura, nabacivanje obruča na stub, gađanje u metu i borba na brvnu.

Učesnici gastro takmičenja (ukupno 23) su srednje ugostiteljske škole iz Republike Srspke, izviđački odredi i planinarska društva, kao i lovačka udruženja.

Učesnici gastro takmičenja u kategoriji srednjih škola su srednje škole iz Gradiške, Srpca, Dervente, Prijedora (2 škole), Kostajnice i Kozarske Dubice, dok se u kategoriji planinarskih društava i izviđačkih odreda takmiče odredi iz Prijedora, Kozarske Dubice, Banja Luke, Broda, kao i planinarska društva iz Prijedora, Srpca i Sanskog Mosta.

U pripremi lovačkog kotlića učestvuju lovačka udruženja iz Prijedora (3 udruženja), Novog Grada (2 udruženja), Kozarske Dubice (2 udruženja), Kostajnice i Gradiške.

Za najuspješnije učesnike u sportskom i gastro obazbjeđene su i prigodne nagrade, odnosno pehari, diplome i novčane nagrade ( za sportsko takmičenje 250, 150, 100 KM, a za gastro učesnike po 100 KM za nabavku namirnica), te TABLETI kompanije M:TEL za osvojena I mjesto, a za II i III prigodne nagrade M:TEL).

Na manifestaciji će za posjetioce biti pripremljena i nagradna tombola koju je obezbjedio organizator manifestacije i prijatelj manifestacije m:tel.

Nacionalni park „Kozara“ je zajedno sa policijom obezbjedio redarsku službu koja će raditi na regulisanju saobraćaja, a udruženje „DON“ i Odred izviđača „Dr Mladen Stojanović“ iz Prijedora će obezbjediti redarsku službu u toku trajanja manifestacije.

Turistička organizacija Prijedor